fbpx

Wat houdt vindbaarheid in?

De vindbaarheid van jouw website is een van de meest belangrijke onderdelen. Als mensen je niet kunnen vinden, dan komen er logische wijze ook geen bezoekers op je website. Het verbeteren hiervan wordt ook wel Zoekmachine Optimalisatie genoemd (Search Engine Optimalisation, afgekort: SEO). Een zoekmachine, zoals bijvoorbeeld Google, wordt gebruikt door mensen om op zoek te gaan naar een antwoord op hun vraag. Op het moment dat je website gevonden wordt op Google, dan kunnen er dus mensen op je website komen waar je geen geld voor uit hoeft te geven. SEO staat voor een verzameling van technieken die je kunt toepassen om de vindbaarheid van je website en/of pagina’s te vergroten op zoekmachines zoals Google.

De vindbaarheid van je pagina(s) is afhankelijk van hoe goed jouw pagina antwoord geeft op de betreffende vraag. In principe is alles wat op Google wordt ingevuld een vraag. Mensen krijgen, na het invullen van hun vraag een pagina waar 10 zoekresultaten op staan. Zoekmachines willen zoekers het best mogelijke resultaat geven. Om dit te kunnen doen, doorzoeken zoekmachines dagelijks miljarden websites en kijken onder andere naar:

  • relevantie
  • populariteit
  • actualiteit
  • kwaliteit
  • structuur

Door je vindbaarheid te verbeteren, kun je zorgen dat bij bepaalde vragen of termen jij op de eerste pagina van deze resultaten komt te staan. Er zijn veel verschillende manieren om je ‘ranking’ op zoekmachines te verbeteren. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk, dat er hele uitgebreide studies en trainingen over SEO te volgen zijn.

Wat essentieel is bij het optimaliseren van je website, pagina’s of blogartikelen is dat je nadenkt over het gene waar je op gevonden wilt worden. Het doel van SEO is namelijk gevonden worden op bepaalde trefwoorden. Dit houdt in dat je, voor je aan de slag kunt met het verbeteren van je vindbaarheid, moet nadenken over het begrip waar je op gevonden wilt worden. Op dit begrip optimaliseer je vervolgens je website, pagina of artikel.

 

Artikelen over ‘Betere vindbaarheid’: