020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Een sitemap is een bestand op de server van je website, waarin een complete lijst van alle url’s van alle pagina’s van je website staan aangeven. Een sitemap werkt samen met het robots.txt bestand. Het is een overzicht van alle pagina’s binnen je website, waardoor zoekmachine robots je website snel en volledig kunnen indexeren. Eigenlijk kun je het vergelijken met een inhoudsopgave. Alle pagina’s en onderwerpen worden aangeven. Het bestand is op een logische en systematische manier opgebouwd, wat je website overzichtelijk maakt voor zoekmachines.

Waarom een sitemap belangrijk is op je website

Zoals ik al hierboven heb aangegeven is een sitemap dus een lijst van alle pagina’s op je website. Deze is ontzettend van belang voor de vindbaarheid van je website. Dit zorgt er namelijk voor dat zoekmachines, zoals Google, snel en gemakkelijk weten welke pagina’s er pagina’s allemaal op je website te vinden zijn. Door deze dus in je server toe te voegen (dit kan ook automatisch) weet Google welke pagina’s waar te vinden zijn. Zoekmachines zoeken namelijk je website door en kijken naar de inhoud. Door middel van een sitemap weten zoekmachines welke pagina’s belangrijk zijn. Een sitemap is een systemische lijst die aan de hand van je website structuur is opgebouwd. Het zijn dus alle pagina’s van je website en er staat ook aangegeven op welke manier je website is op gebouwd. Maak je dus gebruik van categorieën in je blog, dan staat eerst de url van de categorie vermeld en daarna alle artikelen die hieronder hangen. Hetzelfde geldt voor pagina’s die een hoofdpagina hebben. Je kunt het dus zien als het menu van je website, met daaronder alle pagina’s die daarbij horen.

Een sitemap op je website, zorgt er dus voor dat je vindbaarheid vergroot wordt op zoekmachines zoals Google. Dit is dus heel belangrijk om goed in te stellen, anders weten zoekmachines niet goed hoe jouw website in elkaar zit.

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!