fbpx

Wat is leesbaarheid?

De leesbaarheid van een website is het gemak waarmee iemand de content (inhoud) van jouw website kan consumeren. Dit is belangrijk om de bezoeker van jouw website zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten vinden wat hij zoekt, zonder al te veel na te hoeven denken.

Het is belangrijk om de bezoekers van je website te begeleiden door je website. Leesbaarheid speelt hierin een belangrijke rol. Als je dit namelijk niet op orde hebt, dan kan je website onoverzichtelijk, rommelig en/of niet leesbaar worden. Eigenlijk is de essentie dat de bezoeker de content (inhoud) van je website gemakkelijk en duidelijk kan nuttigen. Als het goed is, dan heeft je website een doel. Om dit doel te bereiken moet de bezoeker geholpen worden bij het doorlopen van je website.

Begeleiding van de bezoeker is dus super belangrijk. Het laatste wat je wilt is de bezoeker stress of onduidelijkheid bezorgen. Er zijn een aantal zaken die de leesbaarheid van een website beïnvloeden. Het belangrijkste is rekening houden met de bezoeker. Niet met jezelf, maar met de bezoeker. Dit klinkt misschien gek, maar je website is er niet voor jou, maar voor je (potentiële) klanten. Je moet dus rekening houden met hun behoeftes en eisen.

Door dit op een juiste manier toe te passen kun je ervoor zorgen dat je de aandacht van de bezoeker vasthoudt, terwijl je hem naar het doel van de website begeleid. Het doel van je website moet eigenlijk altijd rekening houden met het gene wat de bezoeker zoekt. Je kunt de bezoekersvan je website hier goed bij begeleiden door:

  • je website op een duidelijke manier op te bouwen,
  • de juiste opmaakstijl te kiezen
  • en de inhoud te schrijven voor de bezoeker.

Er zijn veel zaken waarmee je rekening moet houden, tijdens het bouwen van een goede website.

Artikelen over ‘Leesbaarheid‘: