020 24 44 829 info@bloomsite.nl

De meta omschrijving, ook wel meta discription genoemd, is gemakkelijk gezegd de beschrijving van de gehele inhoud van de pagina. Het is een korte beschrijving waaruit duidelijk wordt, voor de bezoeker, wat er gevonden gaat worden op deze pagina. Deze omschrijving wordt onder de url en de seo pagina titel getoond in zoekresultaten.

Waarom een goede website de meta omschrijving aanpast

Op het moment dat dit niet wordt ingevuld, dan wordt hier de eerste tekst op de pagina weergegeven. Dit is vaak niet de essentie van de pagina en hierdoor wordt het een potentiële bezoeker niet duidelijk wat hij eraan heeft om jouw pagina te bezoeken. Als iemand aan het zoeken is op een zoekmachine dan bepaald hij door de seo pagina titel en de omschrijving of hij voor jouw pagina kiest, of voor een andere. Je moet dus zorgen dat deze iemand overhaalt om jouw website te bezoeken.

meta omschrijving

Waar bestaat een goede meta omschrijving uit:

 • Roept op tot actie
  Een goede meta omschrijving zorgt ervoor dat iemand op jouw link wilt klikken. Dit doe je door een goede oproep tot actie erin te plaatsen, zodat iemand verder wilt lezen.
 • Verteld duidelijk wat er op de pagina te vinden is
  Het moet in dit kleine stukje tekst duidelijk zijn waar de pagina over gaat. Wat vindt iemand op jouw pagina terug. Het beste is om hier te praten is het resultaat wat iemand kan behalen door jouw pagina te bezoeken.
 • Bestaat uit minder dan 150 karakters
  Het is belangrijk dat het in de omschrijving duidelijk is waar het over gaat. Zoekmachines vinden het belangrijk dat je in een klein stukje tekst dit over kan brengen aan de potentiële bezoeker van je pagina.
 • Bevat het zoekwoord
  Omdat het zoekwoord het onderwerp van de pagina is, is het belangrijk dat dit ook vermeld wordt in de omschrijving.