020 24 44 829 info@bloomsite.nl

De seo pagina titel, ook wel de Meta Title Tag genaamd, is de titel van de pagina. Deze titel is hetgeen wat zoekmachines weergeven, samen met de link van de pagina en de omschrijving. Het is super belangrijk om deze titel zelf in te vullen. Dit draagt namelijk bij aan de weergave in zoekresultaten, maar dit is ook van belang voor het delen van de pagina.

Waarom is het aanpassen van de seo pagina titel belangrijk?

Als je zelf deze titel niet aanpast/invult, dan wordt er een standaard formaat gebruikt als seo pagina titel. Als eerste wordt dan de naam van de pagina weergegeven en als 2de de websitenaam. Op het moment dat iemand dit dan op een zoekmachine tegenkomt, dan spreekt dit totaal niet aan. Daarom is het belangrijk dat dit wordt aangepast naar iets wat wel aanspreekt.

Op het moment dat iemand namelijk aan het zoeken is, op bijvoorbeeld Google, dan kijkt deze persoon naar de seo pagina titel. Door het lezen van deze titel moet hij worden overgehaald om op de link te klikken en naar jouw pagina te gaan.

seo pagina titel

Een goede seo titel bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Roept op tot actie
  Jouw pagina is natuurlijk niet de enige pagina die mensen te zien krijgen op het moment dat zie iets zoeken, daarom is het belangrijk dat de titel mensen aanspoort om om jouw link te klikken.
 • Gaat over de inhoud van de pagina
  Zoekmachines willen de best mogelijke resultaten geven aan de zoeker. Het is daarom belangrijk dat mensen, na het klikken op de link, de aangeboden informatie vinden.
 • Is duidelijk
  De lezer moet direct snappen waar het overgaat en er moet geen verwarring ontstaan. Anders zullen zij op een andere link klikken.
 • Bestaat uit minder dan 60 karakters
  Een titel die uit meer karakters bestaat, zal wegvallen en worden afgekort. Daarom is het belangrijk voor je vindbaarheid dat deze niet langer dan 60 karakters is.
 • Heeft het zoekwoord van de pagina in de titel staan (liefst zo snel mogelijk in de zin)
  Het zoekwoord is het onderwerp van de pagina. Zoekmachines vinden het belangrijk dat het onderwerp direct duidelijk is in de seo pagina titel