020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Gerelateerde artikelen zijn, zoals de naam al verraad, artikelen die gerelateerd zijn aan het artikel dat je een bezoeker aan het lezen is. Er zijn een aantal websites, zoals bijvoorbeeld nieuwswebsites, die hier al jaren gebruik van maken. Dit is natuurlijk ook logisch, omdat het op deze websites ook veel toepassingen heeft. Er zijn alleen nog heel veel websites die hier nog geen gebruik van maken. Dit is zonde omdat dit veel kan bijdrage aan de beleving van de bezoeker maar het heeft ook invloed op je vindbaarheid.

Wat zijn gerelateerde artikelen?

Gerelateerde artikelen is een vorm van internal linking. Dit wordt vaak gebruikt onder blogartikelen op een website. Onder het artikel dat iemand aan het lezen is, staan meerdere linkjes die doorverwijzen naar andere artikelen op de website. Deze artikelen zijn gerelateerd aan het artikel waar deze onder staan. Dit zorgt ervoor dat, op het moment dat iemand klaar is met lezen, iemand door kan naar het volgende artikel. Dit heeft meerdere voordelen:

  1. Iemand kan doorlezen over een onderwerp wat hij al interessant vindt.
  2. Meer internal links op je website
  3. Doordat iemand langer op je website blijft, draagt dit bij aan je SEO (zoekmachine optimalisatie)

Op het moment dat iemand een artikel aan het lezen is en deze is klaar, dan is de kans groot dat hij je website weer verlaat. De bezoeker heeft het artikel af gelezen omdat hij het onderwerp, waar het artikel over gaat, interessant vindt. Op het moment dat iemand een gerelateerd artikel ziet staan, wat te maken heeft met hetzelfde onderwerp, dan zal de bezoeker dit ook gaan lezen. Hij hoeft dus niet op zoek naar meer informatie, maar krijgt dit aangereikt. Door hier goed gebruik van te maken zorg je ervoor dat het makkelijker is om door je website heen te navigeren.

Onder dit artikel zie je bijvoorbeeld gerelateerde artikelen staan, die allemaal te maken hebben met een betere vindbaarheid voor je website.

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!