020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Op het moment dat je artikelen aan het schrijven bent voor op je blog, dan is het belangrijk dat bezoekers deze kunnen delen op Social Media. Hoe vaker een artikel gedeeld wordt op Social Media, hoe waardevoller het door zoekmachines wordt geschat. Dat is natuurlijk ook logisch, want hoe meer mensen bereid zijn het te delen op hun Social Media profielen, hoe waardevoller het is. Zoekmachines houden hier ook rekening mee bij het ‘ranken’ van je pagina’s.

Artikelen delen op Social Media?

De optie toevoegen dat mensen gemakkelijk je artikelen kunnen delen heeft 2 voordelen:

 • Het is goed voor de vindbaarheid van het artikel op zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.
  Dit komt omdat het artikel waardevoller wordt geschat als het meer gedeeld wordt. Door deze optie toe te voegen geef je hier de mogelijkheid toe. Social Media wordt steeds belangrijker, daarom vinden zoekmachines het ook belangrijk dat jouw website goed gekoppeld is met Social Media.
 • Bezoekers kunnen gemakkelijk jouw artikel delen op hun Social Media profielen.
  Op het moment dat iemand het een interessant artikel vindt en deze informatie wilt delen op Social Media, dan moet dit zo gemakkelijk mogelijk zijn. Daarom is het van belang dat er een knop onder/boven het artikel staat, waarmee je dit kunt doen.
  Dit is natuurlijk super goed voor het bereik van jouw artikel. Wanneer mensen dit delen, dan zullen hun volgers jouw artikel ook zien. Hierdoor is het dus mogelijk om nieuwe leads te verkrijgen.

Het is belangrijk dat je wel ook goed de informatie van het artikel hebt ingesteld. Hiermee bedoel is dat het goed is om de titel, de omschrijving en de uitlichten afbeelding in te stellen. In de afbeelding hieronder zie je over welke instellingen ik het heb:

 1. Uitgelichte afbeelding
 2. Titel artikel
 3. Omschrijving

Deze informatie wordt ook automatisch gegenereerd, maar het is beter om deze zelf in te stellen. Je kan er dan namelijk voor zorgen dat het een kloppend verhaal is en mensen getriggerd worden om het te lezen.

delen op social media

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!