020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Lettertypes zijn er in verschillende soorten en maten, maar het is belangrijk om het juiste lettertype te kiezen voor op jouw website. De leesbaarheid van een lettertype hangt af van verschillende onderdelen, namelijk: de lettertypefamilie, de lettertype soort (serif of sans-serif) en de lettertype grootte. Waarom een leesbaar lettertype belangrijk is op een website, dat lees je hieronder.

Waarom is een leesbaar lettertype belangrijk?

Door de lettertypes en daarmee de teksten van jouw website leesbaar te maken, zorg je ervoor dat de websitebezoeker zo min mogelijk moeite heeft om de teksten op jouw website te consumeren. Omdat het internet vol zit met afleiding is het leesbaar maken van jouw teksten ontzettend belangrijk. De gemiddelde aandachtsspanne van een persoon op het internet is zo’n 3 seconde, dus je wilt ervoor zorgen dat hij zo min mogelijk hoeft na te denken.

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de bezoeker van jouw website begrijpt wat er in de teksten staat, zodat hij een overwogen keuze kan maken of jouw diensten of producten goed bij hem passen. Hierdoor maak je de overweging om jouw dienst of product te kopen (wat uiteindelijk natuurlijk het doel is van jouw website) vele malen kleiner.
Een hele belangrijke bijdrage van een leesbaar lettertype is rust en overzicht. Als het lettertype niet goed leesbaar is, dan creëert dit onrust. Dat is natuurlijk iets wat je absoluut niet met je website wilt bereiken. Het lettertype wat je voor de titels en hoofdtekst gebruikt, moet prettig te lezen zijn en geen stress op wekken bij de bezoeker van je website. Zorg er dus voor dat je een lettertype kies, die duidelijk en rustig is.

Wanneer je de juiste combinatie kiest tussen de bovenstaande onderdelen heb je een lettertype op jouw website staan dat goed leesbaar is en dus uiteindelijk zal zorgen voor een hogere conversie.

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!