020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Menu items zijn de knoppen in het menu van een website, waarmee bezoekers naar een andere pagina kunnen navigeren. De menu items zijn dus links die doorverwijzen naar een andere pagina binnen je website. Het menu is een ontzettend belangrijk onderdeel van een goede website. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt, maar jezelf ook niet verliest in dit proces. Goede menu items houden met een aantal zaken rekening.

Waar voldoen goede menu item aan:

Kort maar krachtig (geen zin maar een begrip)

Het is belangrijk dat je in 1 of een paar worden (1 begrip) kunt uitleggen waar de pagina over gaat. Zo weet de bezoeker of die pagina hem interesseert en waar hij aan toe is zodra hij erop klikt. Ook is het zo dat grote menu items niet goed worden weergegeven op mobiel en tablet. Zodra een item te groot is zal deze over meerdere regels worden weergegeven, waardoor het op mobiel onoverzichtelijk wordt.

Goede menu items zijn duidelijk

De duidelijkheid van een menu item is essentieel bij het hebben van een goede website. Hoet moet de bezoeker in 1 oogopslag duidelijk zijn, waar de betreffende pagina over gaat. Je wilt voorkomen dat mensen naar een pagina gaan, niet vinden wat ze zoeken en weer weggaan.

Niet te algemeen, maar specifiek

Hoe specifieker hoe beter. Een bezoeker moet niet actief op zoek moeten naar een oplossing van zijn probleem, maar hierbij begeleid worden. Zodra een pagina (en dus ook het menu item te algemeen is, zal de bezoeker zelf op zoek moeten, wat hij niet zal doen.

Niet te veel opties

De menu items moeten de bezoeker door je website heen navigeren. Alle menu items moet duidelijk zijn voor de bezoeker en van elkaar onderscheiden kunnen worden. Het is van belang dat er niet teveel menu items zijn, waar ook weer andere pagina’s onderhangen. Door veel keuze te geven in het menu en ook subpagina’s in het menu weer te geven (dropdown menu) is er te veel keuze voor de bezoeker. Hierdoor wordt het rommelig en zal het niet goed worden weergegeven op kleinere beeldschermen, zoals onder andere tablets en mobiel.

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!