020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Waarom afbeeldingen een website kan maken of kraken? Goede afbeeldingen op je website zorgen voor een extra dimensie voor de bezoeker.
Een bekend gezegde is niet voor niks: een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Op het moment dat iemand je website bezoekt, zullen de afbeeldingen die je gebruikt de bezoeker helpen om de informatie op te slaan.

Afbeeldingen worden niet voor niks gebruikt. Mensen onthouden namelijk 80% van wat zij zien (1) tegenover 20% van wat ze lezen en 10% van wat ze gehoord hebben.

Misschien heb je wel eens gehad: je weet nog hoe de website eruit ziet, maar je weet niet meer van wie de website was. Afbeeldingen worden sneller opgenomen dan tekst.

Met beeld kun je sneller een verhaal vertellen dan met tekst. Uit onderzoek (2) blijkt zelfs dat je hersenen beelden verwerken binnen 13 milliseconden.

Afbeeldingen zijn dus extreem belangrijk om te gebruiken op je website.

Waarom afbeeldingen bijdragen aan vertrouwen.

Afbeeldingen zorgen niet alleen voor een betere interpretatie van de tekst, maar zorgen er ook voor dat je website overzichtelijker en fijner te lezen is.
Een onmisbaar aspect van afbeeldingen is dat het vertrouwen en verbinding met de bezoeker creëert.
Door op de juiste manier afbeeldingen van je dienst, jezelf en je bedrijf op pagina’s te plaatsen zorg je ervoor dat de lezer met het bedrijf bekend wordt.
Een bezoeker zal eerder overgaan tot het kopen van je dienst op het moment dat hij het gevoel heeft dat jij een expert bent.
Ook zorg je er met afbeeldingen voor dat iemand begrijpt waar de tekst over gaat. Net zoals bulletpoints zorgen afbeeldingen op je website ervoor dat beide type websitebezoekers de content (inhoud) goed kunnen consumeren. Een website scanner zal de afbeeldingen gebruiken om snel door de pagina’s heen te lezen en iemand die de pagina’s grondig doorleest helpt het om een beter beeld te krijgen bij de inhoud.

Afbeeldingen op je website zorgen tevens ook voor rust. Door juist gebruik maak je de bezoekers het verschil in stukken content duidelijk. Hierdoor is het goed te zien wanneer er van onderwerp veranderd wordt.

Bronnen: 

  1. https://www.frankwatching.com/archive/2014/09/12/waarom-visuele-content-beter-scoort-dan-tekst-infographic/
  2. https://www.nu.nl/wetenschap/3677330/hersenen-verwerken-beelden-binnen-13-milliseconden.html

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!