Bullet points zijn opsommingstekens die je kunt gebruiken op je website om een kernachtige opsomming te maken.
Door opsommingstekens te gebruiken kun je, de bezoeker van je website, op een duidelijke en overzichtelijke manier door de teksten heen begeleiden.

Het zorgt ervoor dat de bezoeker van je website binnen enkele tellen kunt zien wat je over probeert te dragen. Bullet points gebruikt je om de belangrijkste informatie snel en kort over te brengen. Hierdoor kan de bezoeker snel zien of de informatie op hem van toepassing is.

Op het moment dat je goed gebruik maakt van bullet points kunnen zowel de website scanners als de personen die grondig de tekst doorlezen alle belangrijke informatie tot zich nemen. Je kunt alleen gebruik maken van de opsomming, maar je kunt deze ook aanvullen door er tekstuele uitleg onder te plaatsen.

Opsommingstekens zijn heel erg belangrijk voor de leesbaarheid van de pagina’s op jouw website. Opsommingstekens dragen bij aan het beslissingsproces van de lezer.
Op het moment dat je alleen maar grote stukken tekst op de pagina’s hebt staan, kost het de bezoeker veel moeite en tijd om de pagina grondig door te lezen.
Niet elke informatie die je op je website plaatst is van toepassing op de bezoeker. Door te kijken naar de opsommingstekens die je gebruikt, zal de bezoeker sneller tot een beslissing komen.
Ook kan het zijn de lezer na het grondig doorlezen van de pagina, nog even de belangrijkste punten op een rijtje wilt zetten. Op het moment dat er dan al opsommingen gebruikt worden, zal de bezoeker eerder geneigd zijn tot kopen over te gaan.

Een opsomming heeft dus een belangrijke bijdrage aan de beleving van de bezoeker van je website. Het kan het verschil maken tussen een duidelijke en overzichtelijke website en een onoverzichtelijke rommelige website!

Voorbeeld van een goede opsomming (bullet points):
waarom bullet points