Interne links (wat ook wel internal linking wordt genoemd) op je website zijn woorden/begrippen/zinnen waar de bezoeker op kan klikken. Op het moment dat een bezoeker op een interne link klikt, dan wordt hij doorverwezen naar een andere pagina/categorie/tag of artikel binnen dezelfde website. Op de betreffende pagina vindt de bezoeker dan meer informatie over het gene waar hij op geklikt heeft. Hiervoor koppel je dus eigenlijk de pagina’s van je website aan elkaar.
Er zijn een aantal onderscheidingen die je kunt maken in interne links (Internal linking):
- Links naar een andere pagina/categorie/tag/artikel
- Gerelateerde artikelen van een blogartikel
- Categorieรซn
Internal linking is voor zoekmachines en de bezoeker van belang.
Zoekmachines geven namelijk een waarde aan pagina’s waar veel naar toe wordt gelinkt. Houd er wel rekening mee dat je niet alle woorden op je website naar pagina’s gaat doorverwijzen, omdat zoekmachines snel doorhebben wanneer je dit doet. Zij zullen dan zien dat er ‘te’ veel links zijn vanuit jouw website naar bepaalde pagina’s en vertrouwen dan je website minder. Het is dus goed om hier een goede balans in te vinden. Maar op het moment dat je deze balans hebt gevonden, gaat het je veel bieden. Omdat bezoekers meerdere pagina’s op je website zullen bezoeken, blijven zij langer op de pagina, waardoor zoekmachines jouw website waardevoller gaan vinden. Ook zorgt het ervoor dat een bezoeker niet maar 1 pagina bezoekt, maar meerdere. Dit maakt duidelijk aan zoekmachines, zoals Google, dat je website waardevol is voor de bezoeker.
Voor de bezoeker is het fijn, omdat het meer structuur bied. Ook zorgt het ervoor dat de bezoeker uitleg kan krijgen bij een bepaald woord/begrip. Op het moment dat de bezoeker meer informatie wilt hebben over een bepaald onderwerp, wordt het makkelijk gemaakt voor de bezoeker om dit te krijgen.
Hierdoor help je de bezoeker dus om meer informatie te krijgen, zonder hij daar zelf naar hoeft te zoeken.