020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Overzicht in een website is zo ontzettend belangrijk. Overzicht straalt rust uit. Door een overzichtelijke website te maken zorg je ervoor dat er geen stress ontstaat bij de bezoeker. Stress is namelijk het laatste wat je wilt creëren bij de bezoeker. Op het moment dat de website geen goed gevoel opwekt bij de potentiële klant, dan zal deze snel weer weggaan.

Zoekmachines vinden het belangrijk dat een bezoeker zo lang mogelijk op je website blijft rondkijken. Op het moment dat iemand direct weer vertrekt, dan zullen zoekmachines jouw website hierop afkeuren. Zodra jouw website een stressgevoel opwekt, dan zal de bezoeker een vervelend gevoel ervaren. Zodra dit gebeurt heeft de bezoeker een negatief gevoel met jou en jouw bedrijf.

Daarom is het dus uiterst belangrijk dat jouw website overzichtelijk is opgebouwd. Het moet direct duidelijk zijn wat er te vinden is en waar. Ook moeten de pagina’s rustig en consistent zijn opgebouwd. Hierdoor zal de bezoeker dingen op je website gaan herkennen, wat voor herkenning en rust zorgt.

Wat bijdraagt aan een overzichtelijke website:

  • rustig menu waar niet te veel menu items instaan
  • veel ruimte om rondom de content
  • goed gebruik van afbeeldingen als toevoeging op content, maar ook als scheiding tussen stukken content
  • duidelijk lettertype
  • niet te veel kleuren die gebruikt worden