020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Het is belangrijk om over het aantal menupagina’s na te denken. Menupagina’s zijn het aantal pagina’s die je weergeeft in je hoofdmenu (navigatiemenu). Het is belangrijk omdat, op het moment dat je dit niet doet, je de bezoeker stress kunt bezorgen. Je menu heeft een grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Veel traditionele website hebben ontzettend veel pagina’s in het menu staan. Dit komt vaak omdat zij ook veel verschillende diensten aanbieden. Ook hebben ze veel verschillende kleine pagina’s die prima bij elkaar geplaatst kunnen worden. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat de “Over mij” pagina is opgesplitst in meerdere pagina’s. Dit zorgt voor verwarring en stress bij de bezoeker.

Hoe bezoeker op het aantal menupagina’s reageert.

Zodra een bezoeker op je website komt, is het menu vaak een van de eerste dingen die hij ziet. Hij is op zoek… op zoek naar een oplossing van zijn probleem. Hij zal binnen enkele seconden bepalen of jij hem deze oplossing kunt bieden. Als er dan een ontzettend vol menu tevoorschijn komt, dan zal dit keuzestress veroorzaken. Omdat hij niet in een keer kan zien of jij hem kunt helpen, zal de bezoeker weer vertrekken.

Denk dus goed na welke pagina’s je in het menu plaatst. Alleen de echt belangrijke pagina’s horen een plekje in het menu te krijgen. Belangrijke pagina’s voor het menu zijn:

  • Home
  • Salespage
  • Blog
  • Over mij
  • Contact
  • (eventueel een Gratis Weggever)

Dit zijn de belangrijkste pagina’s op je website en moeten de meeste aandacht krijgen. Het beste aantal menupagina’s dat je kunt hebben is maximaal 7. Hierdoor houd je het overzichtelijk en duidelijk. Een overzichtelijk menu is ook voor Google van belang. Je menu heeft namelijk invloed op de structuur van je website. Zoekmachines zoals Google vinden het belangrijk dat de structuur van je website logisch is opgebouwd. Het menu is een direct zichtbare structuur voor de website bezoeker. Zorg er dus voor dat deze rust overbrengt aan de bezoeker.