020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Goed gebruikmaken van afbeeldingen op je website is erg belangrijk. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden en aangezien mensen super snel zijn afgeleid op het internet is het handig om 1000 woorden in 1 afbeelding te kunnen weergeven. Het is daarbij wel belangrijk dat de afbeeldingen die je gebruikt weergeven wat er in de tekst wordt gezegd. De afbeeldingen op je website moeten dus altijd ondersteunend zijn aan de teksten van je website.

Goed gebruikmaken van afbeeldingen:

Wanneer een bepaalde alinea op jouw website bijvoorbeeld gaat over Time Management, slaat het natuurlijk nergens op om een afbeelding van een paard daarnaast te plaatsen. Naast deze alinea wil je een afbeelding plaatsen die weergeeft dat iemand tijd bespaart of beter met z’n tijd om leert gaan.

Slecht gebruik van afbeeldingen:

Stel dat je een tekst hebt over time management, dan is het natuurlijk niet handig om er een afbeelding van een paard bij te plaatsen.

Volgens mij is het principe zo wel duidelijk, maar hoe gebruik je afbeeldingen dan wel op de goede manier?

Goed gebruik van afbeeldingen:

Ontspannen omgaan met jouw tijd:

Bij een stuk tekst dat gaat over het omgaan met tijd op een ontspannen manier, kun je bijvoorbeeld onderstaande afbeelding bijplaatsen. Deze afbeelding wekt namelijk ontspanning op door de rustige sfeer. De klok zorgt ervoor dat je aan tijd denkt. Dit is dus een goed voorbeeld van een afbeelding die de tekst ondersteund.

Gevangen door de tijd:

Nog een voorbeeld van een goed ondersteunende afbeelding: De tekst die hierbij staat gaat over “gevangen zijn door de tijd”. Zoals je kunt zien in de afbeelding geeft deze een zandloper weer, die de tijd representeert. Daarnaast is de persoon in de zandloper gevangen. Dit geeft dus prachtig het onderwerp van deze tekst weer!

 

 

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!