De hoeveelheid diensten die worden aangeboden op een website hebben invloed in het website gedrag van een bezoeker. De bezoeker is op zoek naar een bepaalde oplossing van zijn klacht. Op het moment dat er meerdere diensten worden aangeboden op een website, dan wordt het lastiger voor de bezoeker om te bepalen welke dienst het beste bij hem past.

Een bezoeker van een website is op zoek naar erkenning en herkenning van zijn probleem. Er is iets wat de potentiële klant opgelost wilt worden. De bezoeker gaat niet zelf op zoek naar deze oplossing, maar wilt dat het direct duidelijk is of jij geschikt bent om hem te helpen. Hij wil dus op je website begeleid worden naar de oplossing van zijn probleem. Het is belangrijk dat de bezoeker er dus achterkomt wat het resultaat van je dienst is.

Hoeveel diensten

Hoe meer diensten jij aanbiedt op je website, hoe chaotischer je website wordt. Hierdoor wordt het de bezoeker onduidelijk welke dienst hij moet afnemen om zijn probleem op te lossen. Hij weet namelijk direct welke dienst wat voor klachten oplost en of hij hier iets aan heeft. Een goede website laat een bezoeker niet aan zijn lot over, maar helpt hem bij de oplossing te komen. Door veel verschillende diensten aan te bieden, moet de bezoeker zelf gaan bepalen of er een dienst is, die hem kan helpen.

Wat hier ook nog eens bij komt kijken is zoekmachines optimalisatie. Zoekmachines wil iemand het best mogelijke resultaat geven. Op het moment dat iemand op jou website terecht komt, niet direct vindt wat hij zoekt (ook al staat het wel op je website) en weer weggaat, dan denkt de zoekmachine dat jouw website niet relevant is. Daarom vinden zoekmachines het ook belangrijk dat een website goed definieert wat hij aanbiedt. Hoe meer diensten er op een website aanwezig zijn, hoe moeilijker dit wordt.

Wij raden aan om niet meer dan 3 diensten op 1 website aan te bieden, tenzij je een webshop bent ;-). Wel moeten het 3 diensten zijn, die bij elkaar passen en het moet de bezoeker direct duidelijk zijn welke dienst het beste bij hem past.