020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Het volgen van de huidige website trend is super belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat jouw website herkenning en vertrouwen bij bezoekers opwekt. Op het moment dat je website een verouderde uitstraling heeft, dan zullen mensen sneller geneigd zijn om je website te verlaten en verder te zoeken. De uitstraling van je website kan er dus voor zorgen dat mensen langer op je website blijven.

Waarom is herkenning en vertrouwen belangrijk in de huidige website trend?

Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende websites, waar je op terecht kunt komen. Er zijn heel veel verschillende soorten en elke website ziet er weer anders uit. Er zijn natuurlijk heel veel legitieme website op het internet, maar er zijn nog veel meer illegitieme websites op het o zo fijne World Wide Web. Het is niet te bedoeling dat jouw website (die bedoeld is om mensen te helpen met hun probleem) een gevoel van wantrouwen opwekt. Mensen zullen eerder een dienst op een website afnemen en de inhoud vertrouwen op het moment dat deze er legitiem uitziet.

Met een moderne website wek je ook het gevoel op dat deze geüpdatet is. Als je website er namelijk uitziet dat deze 10 jaar geleden is ontworpen, dan lijkt het alsof ook de inhoud verouderd is. Je houden aan de huidige website trend is dus belangrijk om herkenning en vertrouwen op te wekken, maar hoe doe je dit?

Huidige website trend

Er zijn ontzettend veel onderdelen waar je rekening mee kunt houden tijdens het ontwerpen van je website. Ik heb de belangrijkste onderdelen even voor je uitgelichtL

 • Ruimtelijk ingedeeld
  Ruimte begint steeds belangrijker te worden in webdesign. Dit creëert rust en overzicht op een website. Het is dus belangrijk om niet alles te dicht op elkaar te plaatsen, maar alles ruimtelijk in te delen.
 • Veel wit
  Door het gebruik van veel witruimte zorg je ervoor dat je een frisse uitstraling krijgt.
 • In blokken opgebouwd
  Het werken met verschillende content blokken op je website zorgt ervoor dat het duidelijk is voor de bezoeker welke informatie bij elkaar hoort,
 • Gebruik van grote afbeeldingen
  Door grote afbeeldingen te hebben op je website kun je de bezoeker goed aan de hand nemen. Beeld blijft een bezoeker veel beter bij dan een stuk tekst.
 • Responsiveness
  Het is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed wordt weergegeven op alle beeldschermformaten.
 • Duidelijke titels
  Het is steeds belangrijker om met titels boven stukken content te werken. Zo deel je de pagina in delen op, wat overzicht creëert.

De bovenstaande punten is maar een fractie van modern webdesign, maar zijn allemaal erg belangrijk. Het is ontzettend moeilijk om alle trends bij te houden, daarom raad ik aan om een website te creëren die mee groeit met de nieuwste ontwikkelingen en trends.

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!