Website snelheid is de snelheid waarmee jouw website en alle pagina’s hierop laden.
Er zijn 2 soorten snelheden op een website, waar je rekening mee moet houden:

  1. Je hebt de DOMContentLoaded
  2. En je hebt de ‘algemene’ Load

Beide zijn uiterst belangrijk om in de gaten te houden, op het moment dat je een goede website wilt hebben. Waar wat houden deze 2 verschillende website snelheden nou precies in?

DOMContentLoaded

DOMContentLoaded staat voor de laadsnelheid van het initiële beeld wat de bezoekers te zien krijgen, zodra ze jouw website bezoeken. Op veel moderne websites is dit vaak de pagina header. De laadsnelheid van het initiële beeld, moet ongeveer rond de 2 seconden liggen.

‘Normale’ load

De ‘normale’ load staat voor de totale laadsnelheid van de pagina die een bezoeker bezoekt. Op het moment dat de pagina dus klaar is met de ‘normale’ load, is alle content die op de betreffende pagina staat geladen.

De laadsnelheid van de ‘normale’ load, moet ongeveer rond de 3 a 4 seconden liggen.

Factoren om rekening mee te houden

Alles wat je ziet op een pagina heeft invloed op de 2 laadsnelheden. Dus alle afbeeldingen, teksten, animaties, schaduwranden, video’s, iconen, koppelingen en ga zo nog maar even door.
Buiten alles wat je ziet, is er nog een belangrijke factor die de laadsnelheid bepaald, namelijk: alles wat je niet ziet.
Hiermee wordt bedoeld: alle plugins die gebruikt worden, lettertype, code, thema, server instellingen, etc.

Al deze factoren, kun je optimaliseren voor een zo goed mogelijk resultaat. Elk verschil draagt bij aan de totale laadsnelheid van de site.

De laadsnelheid van je website is van uiterst belang voor de ervaring van de bezoeker en voor de vindbaarheid.
Doe er dus alles aan om dit te optimaliseren.