020 24 44 829 info@bloomsite.nl

CSS, wat een afkorting is van Cascading Stylesheets, is de programmeertaal waarmee de website zijn opmaak krijgt. De structuur van websites wordt gemaakt met HTML en de opmaakt van deze structuur wordt gemaakt met CSS. Vroeger werden de websites opgemaakt vanuit de html bestanden, maar dit is intussen niet meer nodig. CSS komt namelijk voort uit 1 bestand en zorgt ervoor dat specifieke elementen in de website altijd hetzelfde worden opgemaakt. Je hoeft dus niet elke onderdeel apart te stylen, maar kunt dit op 1 plek doen. Dit zorg ervoor dat de code van websites, veel kleiner worden wat ook weer invloed heeft op de laadtijd.

CSS (cascading stylesheet) gebruiken in je website

Door hier gebruik van te maken definieer je dus de opmaak van je website. Door dit op een goede manier te doen kun je dus alle opmaak van je website vanuit 1 document bepalen. Wij raden alleen aan om zelf, als je er geen professional in bent, niet met css te gaan werken. Ook niet als je er een keer mee gewerkt hebt en er een klein beetje verstand van hebt.

Aangepaste css gebruiken om bestaande dingen aan te passen

Veel thema’s in Wordpress passen de stylesheet van je website automatisch aan doormiddel van de instellingen die je kunt doen. Op het moment dat je zelf met dingen gaat aanpassen in de css, dan kost dit niet alleen veel tijd, maar het beïnvloed ook de laadtijd van je website. Er wordt dan namelijk de standaard opmaak ingeladen, maar wordt dan weer door de aanpassingen veranderd. Dit zorgt dus voor veel onnodige code waardoor je website trager wordt.

Bovendien zorgt aangepaste css er ook voor dat je website minder flexibel is. Je zal namelijk al je eigengemaakte aanpassingen moeten controleren op het moment dat Wordpress, het thema dat je gebruikt of plugins worden geüpdatet. Daarom raden we aan zelf niet met css aan de slag te gaan. Blijf bij de instellingen die je kunt doen door het thema dat je gekozen hebt. Mocht je hier niet tevreden mee zijn, dan kan je beter een nieuw thema kiezen.

Zorg er overigens ook voor dat het bestand zo klein mogelijk is, hoe minder overbodige regels en code, hoe sneller je website zal zijn.