020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Het is belangrijk om de snelheid van je website zo hoog mogelijk te krijgen. Dit houd in principe dus in dat deze zo snel mogelijk moet laden. Je kunt je website snelheid op een aantal manieren verhogen, een van deze manieren is kijken naar de reactietijd van de server.

Wat houd de reactietijd van de server precies is?

Op het moment dat je naar een website gaat dan worden er een aantal processen gedraaid. De browser waarmee je de website probeert te laden zal een melding naar de server sturen en daar een aantal bestanden opvragen, die hij nodig heeft om de website te laden. De server gaat dan in de bestanden van de betreffende website op zoek, naar de bestanden die de browser nodig heeft. Zodra hij deze gevonden heeft, stuurt hij deze terug naar de browser en worden deze vervolgens ingeladen.

De reactietijd van de server houdt in hoelang de server er over doet om de juiste bestanden te vinden en terug te sturen naar de browser. Dit heeft dus in principe nog niks met de laadtijd van de website zelf te maken, maar over het proces wat hiervoor gebeurt.

Hoe sneller dit proces gaat, hoe sneller de bezoeker daadwerkelijk de website geladen ziet worden. De reactie tijd van de server van een goede website is maximaal onder de ,5 seconden. Het liefste is de server nog sneller (o,2 seconden), maar voor het gebruiksgemak van de bezoeker is het maximaal 0,5 seconden.

Hoe langer dit namelijk duurt hoe langer het duurt voor de website is verschenen voor de ogen van de bezoeker. Na de reactie tijd van de server, moet natuurlijk ook nog de website zelf geladen worden, wat ook tijd in beslag neemt. Hoe sneller, hoe beter.