020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Browser caching heeft ontzettend veel invloed bij de laadtijd van je website bij terugkerende bezoekers. Browser caching zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen van je website die geladen moeten worden, worden opgeslagen in de browser van de bezoeker. Dit zorgt ervoor dat de volgende keer dat iemand je website bezoekt, deze bestanden niet meer hoeven te worden geladen, wat ervoor zorgt dat de website aanzienlijk sneller laad.

Wat wordt er opgeslagen met browser caching?

Browser caching staat niet alles van je website op. Er worden alleen bepaalde type bestanden opgeslagen zoals: css bestanden; js. bestanden; afbeeldingen. Door deze bestanden op te slaan hoeft een terugkerende bezoeker deze niet nogmaals bij je server op te vragen, wat het proces enorm versnelt. Zodra je dus een grote website hebt, waar veel afbeeldingen, artikelen, video’s, etc opstaan is dit dus ontzettend aan te raden.

Voordelen van website caching

Het instellen van website caching heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • De laadtijd van je website wordt aanzienlijk sneller voor terugkerende bezoekers.
    Een goede website zorgt ervoor dat bezoekers terugkeren. Het is niet nodig om iedere keer alle documenten en bestanden in de browser te laden. Door hier gebruik van te maken zal de website dus sneller laden, wat er voor zorgt dat de gebruikerservaring van je terugkerende bezoekers nog beter wordt.
  • De vindbaarheid van je website zal beter worden
    Zoekmachines willen de best mogelijke resultaten weergeven aan de zoeker. Hoe trager je website is, hoe vervelender dit is voor de bezoeker. Zoekmachines tonen dus liever een websites in de resultaten die snel laden. Hoe sneller jouw website laad, hoe beter dit dus is voor je vindbaarheid.
  • De server kan meer aan
    Op het moment dat browser caching geactiveerd is worden er minder bestanden bij de server opgevraagd, als iemand terugkeert op je website. Hierdoor kan de server zich beter op andere acties focussen. Op het moment dat je verwacht dat er een hoop terugkerende bezoeker op je website gaan komen (door bijvoorbeeld je nieuwsbrief), dan kan de server door browser caching, dit dus veel beter aan.