Responsiveness houdt de schaalbaarheid van je website in. Dit zorgt ervoor dat je website op alle beeldschermformaten goed wordt weergeven.

Responsiveness is mega belangrijk

Je hebt tegenwoordig geen goede website meer, als deze niet responsive is. Websites die niet op de juiste manier meeschalen met het scherm worden ook keihard afgestraft door Google. Google beoordeeld tegenwoordig de websites als eerste op de mobiele versie. Ook wel mobile first genoemd. Dit komt omdat wereldwijd er meer mensen via mobiel zoeken, dan via desktop:

In Nederland zijn deze statistieken nog iets anders. In Nederland is het percentage dat met mobiel zoekt minder dan mensen die met desktop zoeken, maar het is wel een heel groot percentage:

Omdat dit zo ontzettend is gestegen in de afgelopen jaren, is dit dus ontzettend belangrijk geworden voor Google. Daarom geeft Google websites een betere vindbaarheid op het moment dat deze goed wordt weergegeven op mobiel.

Beeldschermformaten

Buiten mobiel zijn zijn er nog ontzettend veel andere formaten waar je rekening mee moet houden. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die websites bezoeken via hun tablet. Je website moet hier dus ook goed op worden weergegeven. Ook zijn er ontzettend veel verschillende soorten desktop beeldschermformaten. Je kunt natuurlijk nooit voor elk scherm apart alles instellen.

Dit is waarom het belangrijk is om een responsive website te hebben. Deze past zich namelijk automatisch aan aan alle beeldschermen, waardoor alles altijd duidelijk en goed wordt weergegeven.