020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Een SSL verbinding is een beveiligde, gecodeerde, verbinding tussen de website en de server. Het zorgt ervoor dat de gegevens die boekers invullen op de website gecodeerd naar de server worden gestuurd, zodat deze niet onderschept kunnen worden. Je kunt herkennen dat een website een SSL verbinding heeft door te kijken naar de URL. Een https://voorbeeld.nl is een website met een beveiligde verbinding. Websites die (nog) geen beveiligde verbinding hebben hebben geen https, maar http voor hun domeinnaam staan.

Waarom is een SSL verbinding belangrijk?

Op het moment dat bezoekers gegevens kunnen invullen op je website, via bijvoorbeeld een contactformulier of een nieuwsbrief inschrijving, dan kunnen hackers dit gemakkelijk onderscheppen. Zij kunnen dan dus bij de gegevens van de bezoeker en deze informatie voor vervelende doeleinde gebruiken of verkopen. Daarom is het belangrijk dat deze informatie niet toegankelijk is voor bijvoorbeeld hackers. Om dit te versleutelen heb je een beveiligde verbinding nodig. Allereerst heb je hiervoor een SSL certificaat nodig en moet deze geïnstalleerd worden op je website.

Wat is er beter aan een beveiligde verbinding?

Op het moment dat je een SSL verbinding hebt, dan wordt alle informatie die bezoekers invullen op je website gecodeerd naar de server verzonden. Een hacker kan dit nog wel onderscheppen, maar dit is zo gecodeerd dat hij hier niks mee kan. Alleen de server van je website kan achterhalen wat hier instaat.

Zodra je op enig manier informatie van de bezoeker ontvangt (contactformulier), dan is volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht dat je een SSL verbinding hebt. Het is in Nederland ook strafbaar om je hier niet aan te houden. Alhoewel de overheid hier nog geen goede controle op heeft, is wel ook van invloed op je vindbaarheid. Je zal dus niet zo snel een boete krijgen van de overheid op het moment dat je dit niet hebt, maar je website wordt wel door zoekmachines als Google gestraft. Zoekmachines geven tegenwoordig voorkeur aan websites die wel deze beveiligde verbinding op hun website hebben.