020 24 44 829 info@bloomsite.nl

De pagina grootte heeft ontzettend veel invloed op de laadtijd van je pagina. Het is belangrijk om deze zo klein mogelijk te houden. Er zijn verschillende zaken die hier invloed op hebben zoals: afbeeldingen, video’s, animaties, hoeveelheid javascipt, het css bestand, het html bestand, en nog heel veel meer. Hoe meer van deze dingen er op je homepage staan, hoe groter de pagina wordt. Ik bedoel dan de grootte in mb’s en niet de lengte van de pagina. Hoe meer er op een pagina staat, hoe meer er geladen moet worden vanuit de server. Al deze bestanden staan op de server en moet de website opvragen op het moment dat jij naar de website gaat. Als er dan veel processen moeten draaien en veel bestanden moeten worden ingeladen, dan zal het langer duren voor de bezoeker een pagina voor zich heeft.

Een goede website houdt rekening met al deze zaken en zorgt ervoor dat deze zo goed mogelijk geoptimaliseerd zijn. De optimalisatie van de pagina grootte kan namelijk voor een drastisch verschil in laadtijd zorgen. Hoe kleiner deze dus is, hoe sneller de pagina zal laden. De laadtijd van je website, zeker van de homepage, is heel erg belangrijk voor de ervaring van de bezoekers. Mensen zijn namelijk gewenst aan standaard laadtijden en als iets langer duurt, dan wordt dit als vervelend ervaren. Een bezoeker bepaald daarnaast ook nog eens binnen 3 seconden of hij op jouw website vindt wat hij zoekt. Duurt het dus te lang om je website te laden, dan zal hij eerder geneigd zijn om van je website te vertrekken.

Ook voor zoekmachines zoals Google is dit van belang, omdat mede door deze onderdelen de vindbaarheid van je website wordt bepaald. Zoekmachines willen namelijk de beste ervaring voor de bezoeker creëren. Hoe groter de pagina is waar mensen heen gaan, hoe langer het zal duren om deze te laden.