020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Een A-record, ook bekend als een “Address Record” of “IPv4 Address Record,” is een type DNS-record dat wordt gebruikt om een domeinnaam te koppelen aan een IPv4-adres. Het A-record is een van de meest fundamentele en vaak gebruikte DNS-records en speelt een cruciale rol in het vertalen van mensvriendelijke domeinnamen naar de numerieke IP-adressen die computers begrijpen.

Hier is hoe een A-record werkt:

  1. Domeinnaaminvoer: Een gebruiker voert een domeinnaam in, zoals “www.example.com,” in een webbrowser in om een website te bezoeken.
  2. DNS-query: De webbrowser, die fungeert als een DNS-client, stuurt een DNS-query naar de DNS-resolver om het IP-adres voor “www.example.com” op te halen.
  3. Aanvraag bij de DNS-server: De DNS-resolver raadpleegt DNS-servers om het IP-adres te vinden. Als het IP-adres van “www.example.com” niet in de lokale cache van de resolver staat, zal het doorgaan naar de authoritative DNS-server voor het betreffende domein (“example.com” in dit geval).
  4. A-record: De authoritative DNS-server bevat een A-record dat is ingesteld om “www.example.com” te koppelen aan een specifiek IPv4-adres, bijvoorbeeld “192.0.2.1.
  5. Terugkeer naar de DNS-client: De authoritative DNS-server stuurt het gevonden IPv4-adres terug naar de DNS-resolver.
  6. Verdere verwerking: De DNS-resolver geeft het IP-adres door aan de DNS-client (webbrowser), zodat deze de aanvraag naar het juiste IP-adres kan sturen.
  7. Verbinding: De webbrowser maakt nu verbinding met de webserver op het opgegeven IPv4-adres en haalt de gevraagde webpagina op om weer te geven aan de gebruiker.

Het A-record is van vitaal belang omdat het domeinnamen leesbaar maakt voor mensen en het mogelijk maakt om eenvoudig websites te bezoeken zonder de numerieke IP-adressen te hoeven onthouden. Elke keer dat je een website bezoekt, wordt achter de schermen een A-record-query uitgevoerd om het juiste IP-adres te verkrijgen, waardoor de webbrowser de gewenste webpagina kan vinden en weergeven.

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!