020 24 44 829 info@bloomsite.nl

De laadtijd van je website heeft veel invloed op de gebruikerservaring van de bezoeker. Hoe langer dit duurt, hoe eerder de persoon geneigd is om de website te verlaten. Je kunt ook snelheid winnen door je html bestanden te verkleinen. Dit is natuurlijk ook logisch, want hoe minder er in het html bestand staat, hoe minder groot de bestandsgrote is. Hoewel dit misschien geen groot verschil lijkt te zijn, heeft dit toch invloed. Een goede website optimaliseert waar deze kan, alle beetjes helpen. De basis van je website bestaat uit html, dus het is belangrijk om het belang van HTML verkleinen te snappen.

HTML verkleinen

HTML is de code van je website. Deze code is uit verschillende regels opgebouwd. Om het overzichtelijk te houden tijdens het schrijven van deze code, plaats je veel spaties en enters in de bestanden. Ook worden er tekstuele omschrijvingen in geplaatst, zodat alles netjes kan worden teruggevonden. Een groot deel is dus overbodige ruimte en omschrijvingen die niks bijdragen aan je website zelf. Omdat deze code gelezen wordt zodra de website geladen wordt, duurt het langer om alle regels te lezen. Hij komt dus langs alle overbodige informatie die hierin te vinden is.

Op het moment dat de HTML verkleind is, dan zijn alle overbodige spaties, enters en omschrijvingen weggehaald. Het is dan een code die in eengeheel doorloopt. Dit is niet iets dat je zelf moet doen, maar tijdens het maken van de website kun je de HTML bestanden door bepaalde tools halen, zodat dit verkleind wordt.

Veel mensen die een website laten bouwen, hebben zelf geen technische kennis. Daarom is het van belang dat je iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft naar laat kijken. Op het moment dat de HTML bestanden van je website verkleind zijn, dan zal dit dus bijdrage aan de laadtijd van je website.