020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Er zijn veel manieren om online marketing te voeren en bloggen is hier 1 van. Ondanks alle andere vormen van online marketing is artikelen schrijven toch wel 1 van de meest succesvolle.
Het belang van blogartikelen is namelijk dat

  • het veel waarde toevoegt aan je website
  • je op meer zoekwoorden gevonden wordt op zoekmachines zoals Google
  • het een vertrouwen opbouwt met de bezoeker
  • je jezelf neerzet als een expert op jouw gebied

Het belang van blogartikelen voor de waarde van je website

Als je goed gevonden wilt worden op bijvoorbeeld Google, dan is de waarde van je website onder andere ontzettend belangrijk. Door blogartikelen te schrijven wordt je website waardevoller. Dat komt omdat je over heel veel onderwerpen kunt schrijven, die te maken hebben met het gene wat jij doet. Omdat je over veel onderwerpen schrijft, ziet Google dat jij veel informatie hebt. Op het moment dat je regelmatig artikelen schrijft en toevoegt, dan ziet Google ook dat je constant waarde toevoegt aan je website. Niet alleen houdt Google ervan dat je website geüpdatet wordt, maar ook dat er steeds nieuwe content over een bepaald onderwerp verschijnt.

Op meer zoekwoorden gevonden worden

Als je over meer onderwerpen gaat bloggen, dan wordt je website op meerdere zoekwoorden gevonden. Dit komt omdat (als het goed is) elk artikel inspeelt op een ander onderwerp. Hoe meer artikelen je schrijft, hoe meer kans er is dat je gevonden wordt op Google. Dit komt simpel weg omdat je op meer woorden gevonden kunt worden.

Vertrouwen opbouwen

Doordat je artikelen op je website plaatst, met waardevolle inhoud, krijgt de bezoeker het gevoel dat jij er verstand van hebt. Dit helpt bij het creëren van een vertrouwelijke band. Het geeft de bezoeker bovendien een rede om terug te keren naar je website. Natuurlijk zijn er duizenden tips voor het schrijven van artikelen, maar alleen al het schrijven hiervan draagt bij aan het vertrouwen.

Expert status

Door veel artikelen te schrijven zullen mensen je gaan zien als de expert van jouw gebied. Als jij elk aspect van jouw dienst in een artikel verwerkt, dan krijgen bezoekers echt het gevoel dat jij er alles van af weet. Ze lopen met een probleem en zijn op zoek naar een expert die hun daarbij kan helpen.

Ga dus actief aan de slag met blogartikelen schrijven, want het kan je zo ontzettend veel brengen.