020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Aanbevelingen, ook wel recensies genoemd, op je website zijn van cruciaal belang, De juiste recenties op de juiste pagina’s kunnen er voor zorgen dat een bezoeker een klant wordt.

Waarom zijn aanbevelingen belangrijk?

Tegenwoordig wordt er zo ontzettend veel aangeboden op het internet. Je moet echt iets heel erg unieks bedenken wil je geen concurrentie op het internet hebben. Omdat er zoveel concurrentie is, is de bezoeker op zoek naar de beste partij voor zijn probleem. Op het moment dat jij hem verteld, dat jij de beste bent, dan zal hij dit niet zo snel geloven. Iedereen kan namelijk zichzelf de hemel inprijzen. Maar op het moment dat er een aanbeveling op je website te vinden is, zal iemand dat veel sneller aannemen. Deze zorgen namelijk voor een bevestiging aan de bezoeker, wat voor vertrouwen zorgt.

Waar voldoet een goede aanbeveling aan?

Een goede aanbeveling bestaat uit een aantal zaken. Het is namelijk belangrijk dat je niet zomaar een aanbeveling op je website plaatst. Het moet goed aansluiten met de inhoud van de pagina en moet de volgende zaken bevatten:

  • Een aanbevelende tekst over die verdere inhoud op de pagina versterkt en/of aanvult
  • De naam van de persoon die de aanbeveling schrijft
  • Een afbeelding van deze persoon
  • (optioneel) de functieomschrijving van deze persoon

Hoeveel aanbevelingen plaats je op je website?

Een goede website heeft op elke belangrijke pagina aanbevelingen staan om de teksten te ondersteunen. Pagina’s waar het van belang is om een aanbeveling te plaatsten zijn bijvoorbeeld de:

  • homepage
  • salespage
  • over mij pagina

Op deze pagina’s doe je er goed aan om meerdere aanbevelingen te plaatsen, maar ook niet te veel. Wij raden aan om op 1 pagina er ongeveer 4 te plaatsen. Zorg er ook voor dat deze aanbevelingen niet te lang zijn, maar ook weer niet te kort.
Het is niet nodig om een aparte aanbevelingenpagina te maken, waar je veel en lange aanbevelingen op plaatst. Mensen vinden het namelijk interessant om een aanbeveling te lezen, maar gaan niet veel van hun kostbare tijd besteden aan het lezen van tientallen aanbevelingen.