020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Goede website » Hoe maak je een PayPro betaalpagina aan voor op je website?

Hoe maak je een PayPro betaalpagina aan voor op je website?

17 jul 2018

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Tim Menting

In dit artikel laat ik je zien hoe je een PayPro betaalpagina kunt aanmaken. Een PayPro betaalpagina is echt ideaal om klanten/bezoekers een product of dienst te laten afnemen. Het werkt vrij makkelijk, is niet duur en is klantvriendelijk voor iemand die een betaling wilt doen. Het is echter niet de beste in de markt, maar voor de prijs die je betaalt wel een goede optie. Ontdek hier het beste betaalsysteem voor op je website.

Het is wel belangrijk om eerst een PayPro account aan te maken om hiermee aan de slag te kunnen. Mocht je deze dus nog niet hebben, lees dan eerst dit artikel: Een PayPro account aanmaken zonder opstartkosten

Zodra je een account hebt aangemaakt, is het tijd om je eerste PayPro betaalpagina aan te maken!

Een PayPro betaalpagina aanmaken

Op het moment dat je net een PayPro account hebt aangemaakt, via een van onze andere artikelen, dan ben je aangekomen op de pagina “Betaalknoppen beheren”. Mocht je al een account hebben en je wilt een betaalpagina aanmaken, dan kun je in het menu klikken op “Betaalknoppen beheren”.

Je krijgt dan 3 opties te zien:

  • Nieuw product + betaalknop
  • Webshops koppelen
  • API

Mocht je al betaalknoppen hebben, dan vindt je deze 3 opties onderaan de pagina.

Kies hier voor de optie: Nieuw product + betaalknop:

betaalpagina aanmaken

Je krijgt dan de optie uit een directe betaling, een abonnement en een gespreide betaling in termijnen. Voor een abonnement en een gespreide betaling heb je duurdere pakketten nodig. Kies hier voor een “Directe betaling” om een betaalpagina te maken.

directe betaling
Vul hier vervolgens de naam van je product in, de website en het type. Bij het type kun je aangeven of het om een digitaal product gaat of om een fysiek product.
Ook kun je hier een omschrijving van het product toevoegen.
productomschrijving

Onder de productomschrijving staan de Betaalinstellingen. Hier kun je de aangeven wat de prijs van het product is. Houd er rekening mee dat de prijs inclusief BTW is. Je kunt hier aangeven wat het BTW percentage moet zijn. Ook kun je hier de betaalmethodes kiezen die je wilt ondersteunen. Houd er rekening mee dat er een aantal betaalmethodes zijn, waar je extra voor moet betalen.

betaalinstellingen paypro
Vervolgens kun je de betaalpagina instellingen doen. Hier kun je een Google Analytics code toevoegen, zodat je kunt zien hoeveel mensen er op de betaalpagina komen. Ook kun je hier je logo toevoegen, zodat deze bovenaan de pagina staat.
PayPro betaalpagina instellingen
Als laatste kun je de leveringsvoorwaarden invullen. Hier kun je aanvinken welke velden verplicht ingevuld moeten worden door de klant. Ook kun je hier een pagina instellen, waar mensen op komen zodra de betaling voltooid is. Hier zou je bijvoorbeeld een downloadpagina van kunnen maken, waar mensen het gekochte product kunnen downloaden or dergelijk.
levering
Eventueel kun je kiezen om er een affiliate campagne van te maken. Andere mensen kunnen dan jouw product verkopen voor een percentage. Anders kun je op “Verder” klikken om door te gaan.
affiliate campagne PayPro
Je komt dan op een scherm waar je 2 opties hebt: je kunt de link kopiëren en in een knop op je website of in je mail plaatsen; en je kunt een stukje code kopiëren die je in je website kunt plakken.
PayPro betaalknop in website plaatsen
De pagina staat nu in principe online en deze kun je bekijken door de link in je browser te plaatsen, of bij voorbeeld op “Betalen” te klikken.
betaalpagina PayPro
Op de volgende pagina kun je de betaalpagina op live zetten. Dit kun je altijd nog aanpassen.
LET OP! Als je nog niet de juiste module hebt geactiveerd, dan krijg je bovenin een melding. Klik op module activeren om de juiste module aan te zetten.
module activeren
Klik op verder om de correcte module aan te zetten, zodat je de betaalpagina kunt gaan gebruiken.
activeren
Dan heb je alles helemaal goed en kun je betalingen gaan accepteren via je website!

(Optioneel) Automatisch facturen versturen

Het is mogelijk om automatisch facturen naar je klanten te versturen. Dit is super handig en scheelt je onwijs veel tijd. Als je dit namelijk niet instelt, dan zul je dit handmatig na elke betaling moeten doen.
Ook is het veel klantvriendelijker om dit in te stellen, zij krijgen dan namelijk direct na hun betaling een nette factuur in hun mailbox.

Dit kost maar € 7,50 extra per maand en bespaart je super veel tijd! En de tijd die je zou besteden aan het maken en versturen van facturen, kun jij veel beter in iets anders steken.

Om dit aan te zetten klik je linksboven op “Modules: tijd besparen”. Klik bij “Facturen maken & versturen” op “Zet nu aan”

automatisch facturen versturen met paypro
Veel succes met het gebruiken van PayPro!

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

Hoe kies ik een goed wachtwoord

Hoe kies ik een goed wachtwoord

Met het gebruik van internet word je tegenwoordig geconfronteerd met veel websites die vereisen dat je een gebruikersaccount aanmaakt en een wachtwoord kiest. In dit artikel ga ik je een aantal do’s, don’ts en tips geven die jou kunnen helpen om je wachtwoord beter uit te kunnen kiezen en geef ik je tools om je wachtwoorden te kunnen beschermen.

Lees meer
Waarom Google mijn Bedrijf belangrijk is

Waarom Google mijn Bedrijf belangrijk is

Google mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee je jouw bedrijfsgegevens kunt beheren op websites van Google. Hiermee communiceer je belangrijke gegevens naar bestaande en nieuwe cliënten, zorg je voor een betere vindbaarheid en komt je website beter naar voren in de lokale zoekresultaten. In dit artikel leg ik je uit waarom dit belangrijk is voor jouw nieuwe onderneming.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!