Beste betaalsysteem voor je website

19 jul 2018

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Tim Menting

Chef Klantsucces

Wat is nou het beste betaalsysteem voor je website? Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt.

In dit artikel ga ik je antwoord geven op deze vraag.

Er zijn heel veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, maar wat is nou de beste optie?
Wij hebben zelf ook heel lang met deze vraag rond gelopen en hebben ontzettend veel systemen en programma’s geprobeerd, maar eigenlijk was het allemaal net niet wat we zochten.

Waar we vaak tegenaan liepen waren, onder andere, de volgende zaken:

 • je hebt altijd meerdere systemen nodig;
 • ingewikkeld op te zetten en te implementeren;
 • hoge maandelijkse kosten;
 • kosten per betaling.

Hierdoor hebben we veel verschillende systemen gebruikt waardoor we steeds weer moesten overstappen. Daar is nu een einde aan gekomen, want we hebben het beste betaalsysteem voor je website gevonden!

In dit artikel behandel ik het volgende:

 1. Waarom je een betaalsysteem nodig hebt
 2. Wat belangrijk is bij het kiezen van een betaalsysteem
 3. Wat het beste betaalsysteem voor je website is

Ik garandeer je dat je aan het einde van dit artikel weet wat je nodig hebt om je klanten/bezoekers betalingen te laten doen op je website.

Heb je een betaalsysteem nodig?

Simpel gezegd: ja, je hebt een betaalsysteem voor je website nodig. We leven in de 21ste eeuw en je kan bijna geen diensten/producten meer via je website aanbieden, zonder dat deze online kunnen worden afgerekend.

Het is eigenlijk heel simpel: je website moet het leven van de bezoeker gemakkelijker maken. Als het dus vet ingewikkeld is om je dienst of product af te nemen, dan draagt dit niet bij aan de gebruikservaring van de bezoeker.

Buiten dat het voor de bezoeker fijn is, zal het voor jou ook veel schelen. Je kunt dan namelijk iemand naar een pagina op je website sturen, waar informatie op staat over je product of dienst. Zodra iemand overtuigd is kan het direct worden afgenomen.

Wil jij direct weten wat wij het beste betaalsysteem voor je website vinden?

Waar moet je aan denken bij het kiezen van het beste systeem?

Er is een aantal essentiële zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een betaalsysteem. De belangrijkste hiervan zijn:

Gemak:

Zowel voor de bezoeker als voor jouzelf is het belangrijk dat het systeem dat je kiest gemakkelijk in gebruik is. Zoals ik al heb aangegeven is het de bedoeling dat je website het leven van de bezoeker makkelijker maakt.
Daarom is het dus belangrijk dat het voor de bezoeker geen moeite moet kosten om een betaling via je website te doen. Het is al een hele grote drempel voor iemand om die daadwerkelijke betaling te gaan doen, zorg er dus voor dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Levert dit proces frustratie op bij de bezoeker, dan zal dit proces niet worden afgemaakt.

Ok, gemak is dus belangrijk voor de bezoeker, maar je moet ook aan jezelf denken!

Het is super belangrijk, bij het kiezen van een betaalsysteem voor op je website, dat het gemakkelijk in beheer is. Jij moet het kunnen begrijpen, jij moet de betaalpagina’s gemakkelijk kunnen aanmaken en de betalingen moeten overzichtelijk binnenkomen.
Voor je boekhouding is het natuurlijk super belangrijk dat dit goed op orde is.

Daarom raad ik aan om te kiezen voor 1 systeem, waarmee je alles kunt doen. Met alles bedoel ik het:

 • aanmaken van betaalpagina’s
 • kiezen van meerdere betaalopties
 • verwerken van betalingen
 • afschrijven van betaalrekeningen
 • inzien van de betalingen
 • versturen van facturen
 • koppellen aan andere systemen

Betaalmethodes:

Bij het kiezen van een betaalsysteem is het onwijs belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende betaalvormen die er zijn. Iedereen heeft weer andere voorkeuren, dus er moet een mogelijkheid zijn om te kiezen.

Populaire betaalmethodes zijn:

 • iDEAL
  Voor Nederlandse consumenten de online betaalmethode.
 • PayPal
  De wereldwijde e-wallet voor online betalen, gebruikt door 190 miljoen consumenten.
 • Visa
  Wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard.
 • Mastercard
  In meer dan 200 landen één van de meest gebruikte creditcards.
 • AfterPay
  In Nederland de meest geaccepteerde betaalmethode voor betalingen achteraf.
 • Bancontact
  Voor Belgische consumenten de marktleider in elektronische betalingen.
 • Klarna
  In veel Europese landen de populairste betaalmethode.
 • SEPA Bankoverschrijving
  Directe overschrijvingen ontvangen van consumenten in 34 Europese landen.
 • SEPA Incasso
  Direct betalingen incasseren bij consumenten uit 34 Europese landen.

Zorg ervoor dat je een online betalingssysteem kiest waarbij je keuze in betaalmethodes hebt.

Veiligheid:

Dit is misschien wel een van de belangrijkste. Veiligheid is echt super belangrijk bij het kiezen van een betaalsysteem voor op je website.
Het gaat om een systeem waarbij klanten betalingen aan je gaan doen, zowel voor jou als voor de klant is het belangrijk dat alles goed beschermd wordt.
Het gaat immers om de belangrijkste gegevens die je ook maar kunt verzamelen. Als iemand dus een betaling op je website gaat doen, dan moet het systeem wat gebruikt wordt een gevoel van veiligheid geven.
Let er daarom goed op dat het systeem dat je kiest, een vergunning van de nederlandse bank heeft en dus een officiële betaalinstelling is.

Buiten veiligheid is fraudepreventie ook onwijs belangrijk. Het moet natuurlijk niet kunnen voorkomen, dan er ook maar op een of andere manier fraude gepleegd kan worden. Zorg er dus voor dat het betaalsysteem verdachte klanten, IBAN’s en IP-adressen bijhoud om zo risico’s uit te sluiten.

Goede prijs:

Alhoewel het een systeem is waarmee je letterlijk ervoor zorgt dat je geld kunt verdienen, moet het natuurlijk niet onrealistisch duur zijn.
Er zijn heel veel systemen waarbij je opstartkosten, een abonnement en/of per betaling betaald.
Een goed betalingssysteem heeft natuurlijk veel voordelen, maar het moet niet meer kosten, dan je ermee verdient.

Kijk daarom goed naar de betalingsvoorwaarden. Waar ga je allemaal voor betalen, als je voor dit systeem kiest…

Het beste betaalsysteem voor je website.

Zoals ik al aan heb gegeven, hebben wij ontzettend veel verschillende systemen geprobeerd. Dit heeft ons veel tijd, frustratie en geld gekost. Dit is iets waar ik jou voor ga behoeden. Na jaren veel systemen te hebben getest, zijn we er achter gekomen dat er 1 systeem met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Het beste betaalsysteem voor je website is:

“Tromgeroffel”

PayPro!

Wil jij aan de slag met PayPro, zodat mensen via jouw website kunnen betalen voor je diensten en producten?

Waarom wij PayPro aanraden

Na alle programma’s die wij hebben geprobeerd, zijn wij er achter gekomen dat PayPro het beste betaalsysteem voor je website is dat je kunt gebruiken!

Het eerst dat je goed moet begrijpen is dat je met PayPro geen webshop kunt maken op je website. Wel is het eventueel te koppelen met een webshop.
PayPro gebruik je om betaalpagina’s te maken voor onder andere:

 • Producten
 • Diensten
 • Trajecten
 • Online trainingen
 • Offline trainingen

Tip: met PayPro kun je ook een betaalpagina maken, waar mensen een eBook kunnen kopen.

Het is dus echt een super systeem, als je klant 1 product of dienst afneemt. Je hebt geen ingewikkeld winkelmandje en je klanten hoeven ook geen account aan te maken.

Hoe werkt betalen via PayPro?

Het mooie aan het werken met dit betaalsysteem, is dat je binnen een paar minuten een betaalpagina kunt aanmaken, die je op je website kunt plaatsen. De link naar deze pagina zet je dan bijvoorbeeld in een knop, op je salespage.
Zodra een bezoeker dan dit product wilt kopen, dan klikt hij op de link en komt op een betaalpagina.
Hier kan hij dan betalen, via de door jou ingestelde betaalmethodes. Hij vult wat standaard gegevens in en voldoet de betaling.
Na de betaling komt het geld binnen in je account. Dit kun je dan eens in de zoveel tijd opnemen en dan wordt het netjes naar jouw rekening overgeschreven!

Het is mogelijk om een eenmalige, maar ook een terugkeerden betaling in te stellen. Zo kun je dus ook instellen dat mensen terugkerende betalingen doen. Dit is dus top als je bijvoorbeeld iets op abonnementsvorm wilt aanbieden of als je iets in termijnen wilt laten betalen.

Dit is dus echt super klantvriendelijk en voor jouw heel gemakkelijk om in te stellen.

Ga dus nu aan de slag met het beste betaalsysteem voor je website en maak je website nog klantvriendelijker.
Ik start nu!

Het beste betaalsysteem voor je website, dat voor jou werkt!

Het laatste wat je wilt is een heel ingewikkeld systeem, wat super onhandig en ingewikkeld in gebruik is. Je wilt een systeem, wat goed werkt, niet moeilijk is en voornamelijk klantvriendelijk is!

Wij kiezen voor PayPro omdat:

 • het een alles in 1 systeem is!
  Dit is het enige systeem wat je nodig hebt, om betalingen via je website te accepteren. Je hebt niet nog extra systemen nodig om de betalingen te verwerken of het te koppelen aan je website.
 • het gemakkelijk in gebruik is.
  Binnen een paar minuten maak je een betaalpagina aan, waarmee je klanten betalingen kunnen doen. Je kunt hiervan een link in je website zetten of deze naar je klanten mailen.
 • geen systeem zo klantvriendelijk is.
  De betaalpagina kun je helemaal naar wens aanpassen, zodat het echt een persoonlijke pagina is. Wel blijft het duidelijk en herkenbaar voor de bezoeker. Het is een betaalpagina, waar mensen aan gewend zijn.
 • elke soort betaling mogelijk is.
  Je hebt de keuze uit 11 verschillende betaalmethodes. Je kunt per betaalpagina instellen welke betaalmethode jij wilt accepteren.
 • het altijd veilig is
  PayPro heeft een vergunning van de Nederlandse Bank. Dit betekend dat het een officiële betaalinstelling is, die onder permanent toezicht staat van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
 • je geen verrassingen krijgt.
  Je weet altijd wat je gaat betalen. De prijzen worden heel duidelijk gecommuniceerd.
 • ze zorgen dat er geen fraude gepleegd kan worden.
  Het systeem houdt alles goed in de gaten en ze checken constant of alles goed gaat. Verdachte IBAN’s en IP-adressen worden bijgehouden om risico’s uit te sluiten.

Al met al zorgt PayPro er dus voor dat het zo gemakkelijk mogelijk wordt om jouw producten te verkopen! Na een hele gemakkelijke en snelle installatie kunnen jouw klanten binnen enkele minuten afrekenen.
In veel zaken ontvang je het bedrag direct op je rekening.

Andere functionaliteiten die je kunt gebruiken:

Abonnementen & Gespreid betalen
Het is mogelijk om een incassoproces te starten, waarmee je periodieke en gespreide betalingen kunt doen.
Betaalpagina + Retargeting
Maak gemakkelijk een betaalpagina aan en op het moment dat iemand de betaling niet afgerond heeft, is het mogelijk om een mail te versturen.
BTW Boekhouding & Rapportage
Je kunt heel gemakkelijk een overzicht downloaden van je omzet. Deze kun je direct gebruiken voor de BTW-aangifte.
Facturatie
Bij elke betaling wordt er automatisch een factuur verstuurd naar de klant. Deze factuur kun je zelf opmaken.
Debiteurenbeheer
Mocht er een afschrijving storneren, dan worden er diverse e-mails naar de klant gestuurd zodat de betaling alsnog voldaan wordt.
Makkelijke koppelingen
Het is mogelijk om PayPro te koppelen aan een webshop, waardoor je wel kan werken met een winkelmandje.
Kortingscodes
Je kunt kortingscodes aanmaken en weggeven aan je klanten. Dit kan een absolute of relatieve korting zijn.

Wat kost het om dit prachtige systeem te gebruiken?

Wat super fijn is aan PayPro, is dat je geen dure maandelijkse kosten hebt! Voor de standaard betaalpagina heb je maar een heel klein pakket van € 15,- per maand nodig. Dit is natuurlijk super weinig geld voor een betaalsysteem.

De prijzen zijn onder andere:

iDEAL
€ 0.29 per betaling
0.0% Variabel
PayPal
€ 0.35 per betaling
3.0% Variabel
Visa
Eenmalige opstartkosten van €30 en maandelijks €15
€ 0.25 per betaling
2.5% Variabel
Mastercard
Eenmalige opstartkosten van €30 en maandelijks €15
€ 0.25 per betaling
2.5% Variabel
AfterPay
Eenmalige opstartkosten van €25
€ 1.75 per betaling
5.0% Variabel
Bancontact
€ 0.17 per betaling
1.75% Variabel
SEPA Incasso
Voor SEPA-incasso is de extra module Abonnementen & Gespreid betalen vereist a € 25,- per maand, tenzij je gebruik maakt van de PayPro API.
€ 0.25 per betaling
0.00% Variabel
SEPA Bankoverschrijving
Voor SEPA Bankoverschrijving is de extra module Bankoverschrijving accepteren vereist à € 7,50 per maand
€ 0.25 per betaling
0.00% Variabel

Ga nu aan de slag met PayPro!

Begin nu met het accepteren van betalingen via je website! Meld je via de onderstaande knop aan en begin vandaag nog met het beste betaalsysteem voor je website!

Wil jij een stap voor stap uitleg over hoe je een PayPro account aanmaakt?
Klik dan hier: Een PayPro account aanmaken