020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Succesvolle praktijk » Jouw praktijk in 1968

Jouw praktijk in 1968

11 mrt 2022

Wanneer jouw praktijk in 1968 al zou hebben bestaan, zou het allemaal heel anders zijn gegaan. Niet alleen in wat je zou kunnen aanbieden, maar ook hoe je aan klanten kon komen.

Ze zeggen altijd dat ‘vroeger alles beter was’ en in sommige opzichten is dit ook zeker waar. Het was echter wel een stuk moeilijker om met jouw potentiële cliënten in contact te komen.

Door de ontwikkelingen van het internet heb je nu de mogelijkheid om miljoenen mensen per keer te bereiken en op veel meer verschillende manieren een verbinding op te bouwen.

Verder was er nog iets dat jij niet concreet zou kunnen toepassen, omdat het simpelweg nog niet ontdekt was…

In 1968 ontdekte de psycholoog Robert Zajonc het zogenaamde mere-exposure effect. Het mere-exposure effect houdt in dat herhaalde blootstelling van een stimulus aan een individu zorgt voor een meer positieve attitude ten opzichte van die stimulus.

Plat gezegd betekent dit dat wanneer jij jezelf en jouw bedrijf vaker aan iemand laat zien, diegene dit bewust en onbewust positiever gaat ervaren. Mere-exposure betekent “gewoonweg blootstelling”: een individu ontwikkelt een bepaalde voorkeur voor iets om de eenvoudige reden dat hij of zij ermee bekend is.

Je kunt bijvoorbeeld beter wekelijks een of twee blogs schrijven dan maar 1 keer per maand. Niet alleen omdat iemand je anders alweer is vergeten wanneer je nieuwe artikel online verschijnt, maar dus ook omdat je er een betere band mee opbouwt.

Je wilt die leuke buurman zijn die altijd iets interessants te vertellen heeft en niet die vriend die je bijna nooit ziet, en als hij langs komt dat hij dan altijd iets van je nodig heeft.

Over het mere-exposure effect gesproken, wat ook wat meer exposure kan gebruiken is jouw praktijk. Benieuwd hoe je daarmee aan de slag kunt? Laten we dan samen de mogelijkheden bespreken: https://bloomsite.nl/mogelijkheden

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!