020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Boekingen en betalingen » Hoe Francien meer tijd voor haar familie kreeg

Hoe Francien meer tijd voor haar familie kreeg

20 jan 2021

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Marguerite Gevers Deynoot

Samen met twee jonge dochters wonen Francien en haar man met zijn viertjes in een rustige omgeving waar ze geniet van de buitenlucht en het bos om haar heen.

Ondanks Corona gaat het op dit moment heel goed met haar praktijk en er is een vaste stroom aan nieuwe cliënten die zich bij haar aanmelden. Francien heeft hier hard voor moeten werken, en ziet nu eindelijk beloning en dat doet haar goed. Ze geniet met volle teugen van wat ze doet en zet zich volledig in om mensen te helpen.

Maar…

Haar twee jonge kinderen vinden dit helaas minder leuk. Het is namelijk zo dat Francien vaak ‘s avonds nog achter de computer mails aan het wegwerken is en anderen zaken moet regelen. Daarnaast is ze de volgende dag weer vroeg op pad. Doordat Francien zoveel van haar tijd kwijt is aan het regelen van zaken rondom haar werk, mist ze vaak leuke activiteiten met haar man en de kinderen en soms zelfs het avondeten. Wanneer ze voor de zoveelste keer moet vertellen dat mamma nog niet klaar is met haar werk en de teleurgestelde gezichtjes van haar kinderen ziet, zinkt de moed haar in de schoenen.

Naast dat Francien haar kinderen steeds minder ziet, merkt ze ook aan zichzelf dat ze steeds vermoeider op haar praktijk komt. Ze moet veel ballen hoog houden, en op langer termijn lukt dat haar steeds minder goed. Ze is onzeker over hoe ze haar werk en familie kan combineren en op welke manier ze meer tijd kan vrijmaken, om dat te kunnen investeren in het gezin.

Totdat ze om hulp vroeg aan haar omgeving…

Ze heeft tegen zichzelf gezegd dat dit moest veranderen en vastgesteld dat het belangrijk is dat ze het werk leuk vindt, maar dat dit geen negatief effect op het gezin moet hebben.

Het is namelijk zo dat Francien haar eigen praktijk heeft en middels haar diensten ook trajecten wil aanbieden van meerdere sessies aan haar cliënten. Omdat de vervolgafspraken moeten worden ingepland op een datum dat de cliënt beschikbaar is, ligt het aan de cliënt wanneer dit is. Hierdoor is het een lang proces voordat dit allemaal vaststaat en dit leidt elke keer tot een hoop heen en weer gebel en gemail. Hoe fijn zou het voor haar zijn als de bal bij de cliënt ligt en zij dit zelf kunnen inplannen.

Daarbij is Francien aangesloten bij een beroepsvereniging en haar cliënten kunnen de kosten die ze maken declareren bij hun eigen zorgverzekeraar. Ze vroeg zich alleen af hoe dit gaat met de vergoeding wanneer de cliënt zelf sessies gaat regelen via haar website.

Ze heeft lang zitten tobben hoe ze dit dan moet opzetten, totdat haar collega haar vertelde dat ze dit kan vormgeven door het als een pakket aan te bieden.

Zij vertelde haar het volgende: ‘Francien, jij vertelde mij laatst dat je het mogelijk zou willen maken voor jouw cliënten om trajecten van meerdere sessies af te nemen. Ik ging daar over nadenken. Iemand kan niet vooraf een pakket in een keer afnemen, omdat elke sessie los gedeclareerd moet worden bij de zorgverzekeraar, maar wat je kunt doen is dit aanbieden als een pakket. Het pakket is dan eigenlijk een inschrijving waarmee hij akkoord gaat dat hij meerdere sessies gaat doen, maar deze nog niet direct afneemt. De cliënt kan dan een kortingscode krijgen en die gebruiken om alle losse sessies af te nemen. Ik zal je vertellen hoe dat dan in zijn werk gaat:

Stel, jij biedt een enkele sessie aan voor €80 euro, maar wanneer iemand meerdere sessie afneemt dan kunnen ze dit afnemen voor €60 euro. Dit wil je dan natuurlijk vastleggen in zo’n pakket. Stel dat dit in dit geval 8 sessies zijn, die de cliënten afzonderlijk los moet betalen zodat ze losse facturen krijgen die zij kunnen declareren. De cliënt kan zich inschrijven voor het pakket wat jij hebt gemaakt. Op het moment dat zij dit doen, krijgen ze een coupon waarbij ze korting krijgen bij het boeken van een individuele sessie.

Dit maakt het dan voordelig om een pakket af te nemen. Omdat je korting geeft op een individuele sessie door middel van een couponcode, doet de cliënt nog wel een daadwerkelijke betaling bij het inboeken van de sessie en krijgt zij een factuur die gedeclareerd kan worden. Dus de cliënt rekent niet in een keer het pakket af, maar schrijft zich wel in waardoor ze recht heeft op de korting.

Daarnaast is het mogelijk om een agenda te plaatsen waarmee de cliënten ook nog eens zelf de 8 sessies kunnen inboeken op een beschikbaar moment zonder dat ze jou daarbij nodig hebben.

Na dit gehoord te hebben is Francien direct aan de slag gegaan om dit toe te passen. Inmiddels lopen de pakketten als warme broodjes over de toonbank.
Doordat ze nu minder lang met haar werk hoeft door te gaan, heeft ze weer meer tijd voor haar familie. Kunnen ze weer genieten van het samenzijn en maken ze mooie boswandelingen in het weekend.

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft Francien verschillende functionaliteiten in haar website die haar hierbij hebben geholpen.

Vind jij het ook lastig om werk en familie te combineren en loop jij, net als Francien, ook tegen de dingen aan waar ze over vertelt in dit verhaal? Dan helpen we jou graag om dit te veranderen. Wij kunnen je namelijk helpen om meer vrije tijd voor jezelf te creëren en om ervoor te zorgen dat je niet tot in de late uren door hoeft te gaan.

Plan vandaag dus nog een gesprek in en klets met ons over alle mogelijkheden die we jou met een website via Bloom kunnen bieden.

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

Waarom Truus geen nee hoeft te verkopen

Waarom Truus geen nee hoeft te verkopen

“Hoi Truus.. Hi Yvonne! Wat fijn om je weer eens te zien en wat een leuk koffietentje heb je uitgekozen. Er hangt hier een fijne gemoedelijke sfeer.” Truus vertelt over de uitdagingen in haar praktijk rondom het maken van afspraken en het bijhouden van haar agenda.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *