020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Boekingen en betalingen » Hoe Bas weer een bijdrage aan zijn onderneming kon geven

Hoe Bas weer een bijdrage aan zijn onderneming kon geven

5 feb 2021

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Marguerite Gevers Deynoot

‘Hoi Jeroen, dag Bas wat fijn dat je er vandaag bij kunt zijn! Welkom in de groep.
Wil je eens vertellen hoe je week is geweest?’

Bas schuift een stoel naar achter en neemst plaats aan de tafel waar zijn mede collega’s van zijn intervisiegroep aan zitten. Bas is masseur en heeft sinds de start van Corona moeite gehad om zijn diensten te kunnen blijven uitvoeren. Door de regelgeving vanuit de overheid moet hij veel thuis zitten en daar is hij helemaal klaar mee. Met zijn handen in het haar heeft hij geprobeerd te bedenken wat hij in deze tijd dan kan doen.

Want stil zitten dat is niet voor hem weggelegd.

Na lang tobben heeft Bas daarom besloten zich aan te sluiten bij een intervisiegroep met mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied als hij, om eens te sparren hoe zij hiermee omgaan en te kijken of zij hem misschien hierin kunnen helpen. Geregeld komt Bas deze bijeenkomsten uit met meer energie, nieuwe inzichten, praktische tips en een actieplan om meteen toe te passen. Vandaag was het tijd om zijn ideeën voor te leggen:

‘Het was een spannende week Jeroen. Vanwege Corona mag ik momenteel geen mensen meer behandelen. Ik heb me toen lang afgevraagd wat ik in de tussentijd kan doen. Ooit ben ik begonnen met het maken van aantekeningen en een stappenplan voor de verschillende massages die ik uitvoer. Zodat mensen dit zelf ook kunnen toepassen thuis. Mijn idee was om daar een e-boek van te maken waar ik ook belangrijke punten in het lichaam bespreek en wanneer je pijn hebt, deze hiermee kan verlichten.

Daarnaast hoor ik vaak na mijn sessies dat mijn cliënten zelf thuis ook zouden willen masseren met de producten die ik gebruik. Tot nu toe verkocht ik wel het een en ander in mijn afgehuurde studio maar hoe fijn zou het zijn als mijn cliënten dit ook in hun eigen tijd kunnen kopen op mijn website, nu dat zij niet meer mogen komen. Dus ik heb besloten om ook producten te verkopen; namelijk massage oliën!

Wat denken jullie hierover, hoe begin ik en waar doe ik dit zoal?’

Hoe producten verkopen via website

Er werd druk gediscussieerd binnen de groep en gedachten werden uitgewisseld.
Totdat er iemand uit de groep opstond en vertelde wat zij had ervaren.

‘Ik hoorde laatst over de mogelijkheid om een knop toe te voegen aan je website, waarmee bezoekers een directe eenmalige betaling kunnen doen. De bezoeker krijgt automatisch een factuur opgestuurd wanneer de betaling is afgerond en jij krijgt een mail dat er een order is geplaatst! Super handig dus.

Bas ging naast haar zitten en keek haar bedachtzaam aan, waarna hij zei:

‘Dat klinkt goed! En kan je daar dan echt alles mee verkopen? En hoe zit het dan precies met de BTW? En wat als ik bijvoorbeeld een korting op mijn product wil geven?

‘Goede vragen Bas, het kan inderdaad zo zijn dat 1 van de producten die je door middel van een betaalknop verkoopt, BTW vrij is gesteld. Maar dat is gemakkelijk in te stellen via een stappenplan wat je krijgt. Je leert daarin hoe je het zo kunt instellen dat er alleen over dat product geen BTW wordt berekend.

Optioneel kun je ook zelfs nog een actieprijs toevoegen mocht je dat willen. Je kunt aangeven wanneer de actie prijs moet verlopen. Het product wordt dan automatisch weer de reguliere prijs na de datum die je zelf hebt aangegeven.

In principe kan er vanalles mee worden verkocht wat bij jouw dienst hoort. Denk bijvoorbeeld aan een boek, je e-boek, supplementen of andere producten. Maar dus ook jouw massageolie!

Producten verkopen via website

Bas werd enthousiast en begon het al helemaal voor zich te zien. Hij kreeg zin om eindelijk weer aan de slag te gaan en dit op te zetten. Plots, was de tijd voor de groep alweer verstreken en gaf Jeroen aan dat iedereen naar huis kon gaan. Voordat hij zijn spullen wilde pakken en richting de deur toe liep, tikte Lisa hem op zijn schouder.

‘Oja, dit was ik je nog vergeten te zeggen, maar houdt er rekening mee dat het programma waar ik over hoorde geen echte webshop is. Het is (nog) niet mogelijk om meerdere verschillende producten te selecteren en gezamenlijk af te rekenen in een winkelmandje bijvoorbeeld. Ik wens je veel succes en tot de volgende keer!

Bas bedankte haar en stapte op zijn fiets. Onderweg naar huis was hij aan het dromen over de mogelijkheden die zich zojuist voor hem hebben voorgedaan.

Zit jij net als Bas nu ook thuis omdat je jouw diensten niet mag uitvoeren van de overheid, maar ben je daar ook helemaal klaar mee en wil je meer gaan bijdragen aan je praktijk op een andere manier? Laat het ons dan weten door hieronder een reactie te plaatsen.

Plan vandaag dus nog een gesprek in en klets met ons over alle mogelijkheden die we jou met een website via Bloom kunnen bieden.

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

Waarom Truus geen nee hoeft te verkopen

Waarom Truus geen nee hoeft te verkopen

“Hoi Truus.. Hi Yvonne! Wat fijn om je weer eens te zien en wat een leuk koffietentje heb je uitgekozen. Er hangt hier een fijne gemoedelijke sfeer.” Truus vertelt over de uitdagingen in haar praktijk rondom het maken van afspraken en het bijhouden van haar agenda.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!