Bloom v1.3.3 update

12 jul 2018

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Tim Menting

Chef Klantsucces

Normaal gesproken kondigen we alleen grotere updates aan per mail en blog, maar deze update wilde ik toch even uitlichten.

Er zijn namelijk een paar wijzigingen, waar ik persoonlijk erg enthousiast over ben! Daarom heb ik besloten om het toch even met iedereen te delen. Ook hebben we 1 hele belangrijke SEO update doorgevoerd. In dit artikel ligt ik even kort toe wat er is aangepast.

Buiten de nieuwe functies is ook het volgende geüpdatet binnen Bloom:

 • Algehele beveiligingsupdates.
  Deze zijn doorgevoerd bij WordPress, het thema waar Bloom gebruik van maakt en alle andere systemen waar de sites gebruik van maken.
  Zoals altijd hebben we alles uitgebreid getest, voor we dit hebben doorgevoerd.
 • Bugfixes
  Ook zijn er verschillende problemen opgelost in systemen, waar Bloom gebruik van maakt. Onze gebruikers zullen hier niks van merken, maar het is toch fijn om te weten ;-).

Ok dan is het nu tijd om het over de nieuwe functionaliteiten te hebben!

De nieuwe functies binnen Bloom v1.3.3

Er zijn 3 nieuwe functionaliteiten die ik wil bespreken. Deze functionaliteiten hebben geen directe invloed in het bouw of aanpas proces van je website. Wel is het leuk om van deze nieuwe functies af te weten omdat het je veel tijd kan besparen.

Pagina’s kopiëren

Vanaf nu is het mogelijk om een bestaande pagina te kopiëren en in een nieuwe pagina te plaatsen. Dit was voor deze update al mogelijk, maar het was een beetje omslachtig.
In elke pagina, nieuw of bestaand, heb je vanaf nu de mogelijkheid om:

 • Standaard templates in te laden (oud)
 • Opgeslagen lay-outs in te laden (oud)
 • Een kopie van een bestaande pagina in te laden (nieuw)

Dit houd in dat je supersnel een kopie kunt maken van bestaande pagina’s. Voeg simpelweg een nieuwe pagina toe en kies een lay-out van een bestaande pagina.

Snel opmaak aanpassen

Op het moment dat je de instellingen van een module opent. dan verschijnen er nu blauwe iconen bij dingen waarvan je de opmaak kunt aanpassen. Door hierop te klikken ga je direct naar de betreffende opmaakinstellingen. Hierdoor kun je voortaan veel sneller de opmaak van bepaalde elementen instellen.

Identificering van opmaakelementen

Als je voortaan bezig bent met de opmaakinstellingen van een module, dan zie je vanaf nu direct welk element aangepast wordt. Dit wordt aangegeven door een blauwe balk rondom het element. Hierdoor kun je veel sneller opmaak aanpassingen doen, omdat het direct duidelijk is wat je aan het aanpassen bent!

SEO update

Een van de systemen stuurde ons laatst een vervelend bericht. Het bleek dat een groot gedeelte van de mediabestanden, zoals afbeeldingen en bestanden, geïndexeerd werden door Google als pagina’s.
Deze fout kwam voort door het updaten van dit systeem. Helaas was deze optie verkeerd aangepast tijdens de update.

Dit was een probleem, omdat deze ‘pagina’s’ geen inhoud bevatten waardoor dit een klein negatief effect had kunnen hebben op de zoekresultaten. Alleen bij websites die heel veel mediabestanden hebben, zouden hierdoor beïnvloed kunnen worden. Wijzelf hebben hier geen negatief effect van ervaren.

Wij hebben nu handmatig deze instellingen aangepast in de websites van onze Bloomers. Hierdoor zullen deze pagina’s in de loop van de tijd van Google verdwijnen.

Alleen bij de mensen met een live Bloomsite waren de afbeeldingen als pagina geïndexeerd. Als de Bloomsite nog niet online staat, dan is dit niet van toepassing. Wel zal alles goed staan ingesteld zodra de website online gaat.

Al met al is het dus een update, die het benoemen waard is. Veel succes met het bouwen en/of aanpassen van je Bloomsite!

Heb jij nog geen Bloomsite?

Neem dan eens contact op om te kijken of het ook bij jou past!