Home » Artikelen » Vernieuwingen » Bloom v1.2.0 update

Bloom v1.2.0 update

apr 11, 2018

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Tim Menting

Wij streven ernaar om het voor iedereen mogelijk te maken om gemakkelijk, snel en voordelig een website te kunnen maken.
Het meest belangrijke bij het bouwen van een website is dat deze zo snel mogelijk zo goed mogelijk online staat. Dit doe je door echt prioriteit te geven aan het bouwen van je website en het schrijven van teksten.
De visuele uitstraling moet je dan even met rust laten en je eerst focussen op het grote geheel.
Zodra je website online staat heb je tijd om te gaan spelen met de opmaak en de hele website echt eigen te maken. Natuurlijk kun je tijdens het bouwen van je website het een en ander opmaken, gebruik maken van je eigen kleuren, etc.

Het hele jaar door zijn we bezig om Bloom te verbeteren. We zijn altijd op zoek naar nieuwe systemen, updates van bestaande systemen en verbeteringen. We updaten je Bloomsite regelmatig en 1x in de zoveel tijd doen we een grote update.
Deze update (v1.2.0) is een grote update waar we ons gefocust hebben op gebruiksvriendelijkheid, snelheid voor de gebruiker en snelheid voor de bezoeker.

Binnen je Bloomsite was altijd al super veel mogelijk, maar met update v1.2.0 gaan er veel nieuwe deuren open.
Omdat wij gebruiksgemak en goede begeleiding belangrijk vinden hebben we even op een rijtje gezet, wat je nu nog meer kan met Bloom.

Functies:

 • Animaties
 • Box shadow
 • Uitgebreidere rand design mogelijkheden
 • Mega tekst update
 • Tekst schaduw
 • Filters
 • Sectie verdelers

Buiten de bovenstaande nieuwe functionaliteiten die je kunt gebruiken bij het bouwen van je website, hebben we ook de volgende updates doorgevoerd:

Snelheid updates:

 • Nieuwe server (processen 4x sneller)
 • Snelheid Visuele Opbouwfunctie
 • Optimalisatie van de code van alle systemen binnen Bloom voor de algemene snelheid van de website

Overig:

 • Beveiliging van de website
 • WordPress Update (code verbeteringen)

Animaties

Je kunt nu animaties toevoegen aan elke sectie, rij en module. De animatie instellingen kun je vinden onder het tabblad “Ontwerp” in de instellingen.

Er zijn 7 verschillende standaard animaties waar je uit kunt kiezen. Op het moment dat je een animatie hebt gekozen, dan kun je deze ook nog helemaal aanpassen.

Ik heb een artikel geschreven waarin ik uitgebreider laat zien welke animaties er zijn, hoe je deze kunt aanpassen en waarin ik een voorbeeldpagina deel.

Box shadow

Rondom elke sectie, rij en module kun je nu een schaduwrand toevoegen.
Hiermee kun je bepaalde stukken op je website extra laten opvallen en springen deze er echt uit.
Er zijn een aantal verschillende standaard stijlen waar je uit kunt kiezen. Elke variant kun je op dezelfde manier aanpassen, zodat het echt bij jou past.

Door hier op een leuke manier mee om te gaan, kun je de bezoeker veel beter begeleiden door je website en zorgen dat de focus op belangrijke zaken blijft.

Ik heb een los artikel geschreven over de schaduwrand update, waarin ik laat zien wat er allemaal mogelijk is.

Uitgebreidere rand design mogelijkheden

Het was altijd al mogelijk om een rand toe te voegen aan alle secties, rijen en modules. Maar nu na update 1.2.0. heb je de mogelijkheid om hier prachtige pagina’s mee te maken.
Omdat je nu de hoeken van alle modules kunt aanpassen (door deze bijvoorbeeld rond te maken) en per kant de rand kan aanpassen, heb je nu de mogelijkheid om de pagina’s echt zo te maken zodat ze bij jouw stijl passen.

Ik heb een aantal voorbeelden gemaakt, waarin ik laat zien wat er nu mogelijk is. Ook laat ik in dit artikel zien hoe je gebruik maakt van deze prachtige nieuwe functies.

Mega tekst update

Je wilt natuurlijk een website maken die echt bij jou past! Wij snappen dat als geen ander. Daarom heb je nu vanaf update 1.2.0. de keuze uit 800 lettertypes in plaats van 200. Zo kun je dus echt een stijl aan je website geven die bij jouw huisstijl hoort.
Verder heb je nu meer tekst opmaakmogelijkheden per module.

Alle mogelijkheden worden uitgebreid besproken in het losse artikel wat ik hierover heb geschreven.

Tekst schaduw

Binnen een Bloomsite is het nu mogelijk om met een paar muisklikken prachtige schaduwen toe te voegen aan je tekst.
Hierdoor kun je tekst die op een achtergrondafbeelding staat er echt uit laten springen. Ook zorgt dit ervoor dat je tekst ten alle tijden goed leesbaar is, ongeacht de achtergrondafbeelding.

Ik heb een artikel geschreven waarin ik precies laat zien hoe je dit kunt toevoegen aan je teksten.

Filters

Op het moment dat je echt de website wilt gaan opmaken, dan willen wij je de mogelijkheid geven om echt iets speciaals te creëren.
Daarom kun je vanaf 1.2.0. filters toevoegen aan alle secties, rijen en modules. Ook alle afbeeldingen kun je nu een filter geven.
Als je hier een beetje induikt, dan kunnen er echt fantastisch mooie dingen ontstaan.

In het artikel over Filters laat ik zien wat je allemaal kunt en waar je deze functionaliteiten kunt vinden. Ook heb ik een aantal voorbeelden gemaakt, waardoor je ziet wat er allemaal mogelijk is.

Sectie verdelers

Het is nu mogelijk om op een dynamische manier overgangen te maken tussen verschillende secties.
Hierdoor kun je op een leuke manier onderscheid maken tussen verschillende stukken content.
Door hier op een goede manier mee om te gaan, wordt het mogelijk om de bezoeker op een prachtige manier door de pagina heen te begeleiden.

In het artikel over de Sectie verdelers, zie je precies wat er allemaal mogelijk is en wat je vanaf nu kunt creëren.

Wil jij ook een website waarbij je zelf, heel gemakkelijk, visueel je website kunt opmaken?

En dat zonder moeilijk met code te hoeven doen? Ga dan snel aan de slag!

Gerelateerde artikelen

Vanaf nu is Bloom AVG proof

Vanaf nu is Bloom AVG proof

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG bevat regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Iedereen die persoonsgegevens verwerkt zal zich hierin moeten verdiepen en als je hieraan wilt voldoen, zal je veel moeten wijzigen. Na weken alles te hebben uitgezocht en keihard hebben gewerkt, zijn we heel blij om de nieuwe Bloom update aan te kondigen:

Lees meer
Bloom v1.3.3 update

Bloom v1.3.3 update

Normaal gesproken kondigen we alleen grotere updates aan per mail en blog, maar deze update wilde ik toch even uitlichten. Er zijn namelijk een paar wijzigingen, waar ik persoonlijk erg enthousiast over ben!

Lees meer
Waarom beveiliging van websites belangrijk is

Waarom beveiliging van websites belangrijk is

Waarom is beveiliging van websites belangrijk? Door de groei in Wordpress websites worden is het voor hackers steeds interessanter geworden om zich hierop te focussen. In dit artikel vertel ik je precies waarom het goed beveiligen van je website zo belangrijk is en hoe wij je hiermee kunnen helpen.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *