020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Updates » E-mailmarketingsysteem toevoegen aan je website met Bloom

E-mailmarketingsysteem toevoegen aan je website met Bloom

26 jun 2019

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Tim Menting

Het gebruik van e-mailmarketing is onmisbaar bij het hebben van een wervende website. Binnen Bloom leren wij onze klanten hoe ze een bezoeker aan de hand kunnen nemen en hoe je deze kunt omtoveren tot klant. Alleen is het niet zo dat alle bezoekers direct klant willen worden. Ze zijn op zoek naar een oplossing voor hun klacht en jij moet ze laten inzien dat jij de juiste persoon bent om hen daarbij te helpen.
Daarom pleiten wij voor het gebruik van e-mailmarketing. Het is onwijs belangrijk dat je, de mensen die nog niet klaar zijn voor de koop, niet verliest wanneer ze je website verlaten.
Wanneer mensen zich inschrijven op jouw e-maillijst, dan heb je de mogelijkheid om ze (automatische) mails te sturen. Hiermee kun je laten zien hoe goed jij ze kunt helpen en écht vertrouwen gaan opbouwen.

Er zijn heel veel verschillende manieren om het e-mailadres en de naam van potentiële cliënten te krijgen en 1 van de sterkste manieren is door middel van een Gratis Weggever.

Waarom focust een websitesysteem zich op e-mailmarketing?

Met Bloom was het altijd al mogelijk om een e-mailmarketingsysteem toe te voegen aan je website, maar sinds deze update is het gemakkelijker dan ooit. Binnen Bloom vinden wij het ontzettend belangrijk om het onze gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Helaas was dit nog niet het geval met betrekking tot het koppelen aan een autoresponder. Daarom hebben we nu een grote e-mailmarketing update doorgevoerd, waarin we 1 doel hebben nagestreefd: zo makkelijk mogelijk een e-mailmarketingsysteem toevoegen aan je website met Bloom. Hierdoor kun jij in een handomdraai met e-mailmarketing starten!

Waarom is het nu zo gemakkelijk met Bloom?

Zoals ik al aangaf focussen wij ons voornamelijk op het zo gemakkelijk mogelijk maken van het creëren van een Wervende Website. Wij zijn continue op zoek naar nieuwe systemen en verbeteringen, zodat onze gebruikers dit niet hoeven te doen. Dit hebben we ook gedaan voor het e-mailmarketingsysteem dat wij in Bloom gebruiken.

We kwamen erachter dat het systeem dat we eerste gebruikte, niet fijn in gebruik was en dat het niet klantvriendelijk in elkaar stak. Daarom ben ik de afgelopen weken aan het zoeken geweest naar een goede vervanging en die heb ik gevonden!

Nieuw e-mailmarketingsysteem voor je website

Met dit nieuwe systeem is het onwijs makkelijk om jouw autoresponder aan je website te koppelen. Het werkt klantvriendelijk en is heel snel op te zetten. Wanneer je eenmaal de koppeling hebt gemaakt tussen je website en jouw autoresponder kun je in 5 minuten prachtige formulieren aanmaken op je website.

Helemaal vertaald, speciaal voor onze klanten

Bij Bloom proberen we altijd net een stapje verder te gaan in het begeleiden van onze klanten. Daarom heb ik het nieuwe systeem naar het Nederlands vertaald, zodat het nog gemakkelijker te gebruiken is.

Begeleiding met maar 1 doel

Om het voor iedereen (maar dan ook echt iedereen) mogelijk te maken heb ik een nieuwe training opgenomen met maar 1 doel: zo snel mogelijk een simpele e-mailmarketing inschrijving op je website maken. Dit is een snel te doorlopen training en je hebt 0 technische kennis nodig om dit op te zetten.

Wanneer je de training gevolgd hebt, dan is het mogelijk voor je bezoekers om zich in te schrijven op jouw e-maillijst.

Uitgebreide functies

Op het moment dat je klaar bent met de training, kun je ervoor kiezen om nog een stapje verder te gaan. Dit is niet nodig, maar volledig optioneel. Binnen Bloom is het namelijk nu ook mogelijk om gemakkelijk de volgende inschrijfformulieren aan te maken op je website:

 • Pop Up
  Hiermee kun je een formulier maken dat automatisch omhoog komt op een pagina.
 • Fly In
  Dit formulier kun je zo instellen dat deze in beeld komt, nadat een bepaalde tijd en pagina heeft bekeken.
 • Below Post
  Maak een inschrijfformulier dat automatisch onder bepaalde blogartikelen verschijnt.
 • Inline
  Dit formulier kun je aanmaken en op elke willekeurige plek op je website plaatsen.
 • Locked Content
  Verberg bepaalde informatie in een artikel en geef dit weer wanneer iemand zich inschrijft.
 • Widget
  Plaat een formulier in de zijbalk van je blog, zodat deze op elk artikel zichtbaar is.

Zoals je ziet is er veel mogelijk en het mooie is dat dit helemaal niet moeilijk is om aan te maken.

Leadpagina voor inschrijvingen

Wanneer je een aan de slag gaat met e-mailmarketing dan raad ik aan dat je een leadpagina (leadpage) op je website maakt, waar mensen zich kunnen inschrijven. Binnen Bloom werken we met pagina doelen en het doel van een leadpagina is om ervoor te zorgen dat mensen zich inschrijven. Op de leadpagina kun je bijvoorbeeld een Gratis Weggever weggeven in ruil voor de gegevens van de bezoeker.
Voor deze update heb ik een nieuwe leadpagina gedesignd, die je gaat helpen bij het vergroten van je e-maillijst. Op deze pagina staan, net zoals alle andere pagina’s binnen Bloom, voorbeeldteksten zodat het voor jou zo gemakkelijk mogelijk is om een goede pagina te maken.

Daarnaast heb ik ook een succesvol ingeschreven- en een downloadpagina toegevoegd aan alle Bloom websites, zodat onze gebruikers dit vandaag nog kunnen opzetten!

Een e-mailmarketingsysteem toevoegen aan je website

Het is binnen Bloom nu dus heel gemakkelijk om een e-mailmarketingsysteem toe te voegen aan je website en e-mailadressen te gaan verzamelen. Ik geloof echt dat iedereen dit kan opzetten en een wervende website kan creëren.

Conclusie e-mailmarketing update:

Zoals je misschien wel doorhebt heb ik me ongelofelijk uitgesloofd en mijn best gedaan om de update zo gangbaar mogelijk te maken. Hierbij nog even een korte samenvatting van alles in de e-mailmarketing update:

 • Nieuw systeem om je autoresponder aan je website te koppelen
 • Het systeem handmatig vertaald naar het Nederlands
 • Compleet nieuwe e-mailmarketing training opgenomen
 • Leadpagina, succesvol ingeschrevenpagina en downloadpagina toegevoegd
 • Menu’s aangepast voor betere navigatie
 • Alle overige systemen geupdate zodat alle Bloomsites veiliger en sneller zijn

Wil jij ook een websitesysteem waar je super gemakkelijk een e-mailmarketingsysteem (autoresponder) aan kunt koppelen?

Start dan vandaag nog met Bloom en creëer een website die voor jou klanten gaat werven!

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

Contactformulier spam update

Contactformulier spam update

In deze update hebben we de contactformulieren geüpdatet, zodat er minder spam via verstuurd wordt. Dit hebben we gedaan door Google reCaptcha versie 3 te integreren met alle contactformulieren op de websites.

Lees meer
Bloom v1.2.0 update

Bloom v1.2.0 update

Wij zijn constant bezig met het vernieuwen van Bloom. Dit doen we zodat alle Bloomsites van onze klanten meegroeien met het internet.
In deze update zijn er veel nieuwe functies bijgekomen en is de website 4x sneller geworden.
Lees hier precies wat er vernieuwd is!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!