020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Updates » Nieuw in Bloom: Mega tekst update

Nieuw in Bloom: Mega tekst update

31 mrt 2018

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Tim Menting

Dit is misschien wel 1 van de grootste toevoegingen in V1.2.0.
Je hebt nu de mogelijkheid om per module waar tekst in staat, deze tekst compleet aan te passen.
Buiten het feit dat er 600 nieuwe lettertypes zijn toegevoegd, heb je nu per module veel meer mogelijkheden en kun je zo goed als alles aanpassen aan je headings (kopteksten).
Ook kun je nu je eigen lettertypes uploaden en gebruiken in elke module.
Zo kun je nu dus echt een website maken die bij jou past.

Voor ik verder ga en je helemaal ga laten zien wat je nu kunt doen en op welke manier, wil ik nog even het volgende melden:
Zorg er eerst voor dat je website zo goed en snel mogelijk online staat. Het is super gaaf dat je nu per module meer mogelijkheden hebt met tekstbewerking, maar focus je eerst op je website online krijgen.
Met de standaard tekst instellingen kun je ook super veel moois maken.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie:

Nieuwe lettertypes

Nu: 800 lettertypes binnen Bloom

Zoals ik al zei zijn er dus 600 nieuwe lettertypes toegevoegd. Dit betekend dat je nu binnen Bloom uit 800 verschillende lettertypes kunt kiezen.
Je kunt op 2 verschillende manieren gebruik maken van de nieuwe lettertypes; via de Thema Aanpasser en in elke module die je op de website plaatst.

Thema aanpasser

Op het moment dat je het via de Thema Aanpasser aanpast, dan verander je de tekst over de gehele website.
Als je de tekst wilt aanpassen op je website dan raad ik aan om het grootste gedeelte via de Thema Aanpasser te doen. Zo hoef je tijdens het bewerken van je pagina’s, niet overal alles elke keer aan te passen.
Met de nieuwe functionaliteiten die ik hieronder uitleg kun je tijdens het bewerken van de pagina’s nog extra dingen aanpassen, maar probeer dus zoveel mogelijk te standaardiseren.

De tekst/titel per module aanpassen

Op het moment dat je een pagina aan het bewerken bent, via de visuele opbouwfunctie, dan kun je in de module instellingen nu de tekst nog meer bewerken.
Kies een module waarvan je de header of hoofdtekst wilt veranderen. Klik op het tandwiel icoon om de module-instellingen te openen en ga naar het tabblad “Ontwerp”.
Hier kun je dan het lettertype aanpassen van de standaard tekst en de heading tekst. Denk eraan dat je dit dan alleen voor deze module aanpast en niet voor de andere modules.

Naast dat je 600 nieuwe lettertypes hebt waar je uit kunt kiezen, zijn er nu veel meer mogelijkheden voor het bewerken van tekst.
Per module kun je de tekst/titels aanpassen, dit doe je dan in de instellingen van deze module en wat je instelt geldt dan alleen voor die module.

In de module hoofdtekst aanpassen

Van de hoofdtekst kun je nu het volgende aanpassen:

Op het moment dat je naar het ontwerp stuk gaat in een module instelling, dan zie je daar “Tekst” staan. Hier kun je alle hoofdtekst binnen een module aanpassen. Op het moment dat je daar de stijl van de tekst aanpast, dan geldt dat voor alle tekst in de module. Je kunt onder andere de tekst op de volgende manier bewerken:

licht of donker
lettertype
hoe dik de tekst is
wat voor stijl de tekst heeft
de grootte
tekstkleur
letterspatiëring

lijn
hoogte

uitlijning

Per module de verschillende headings wijzigen

Van elke header kun je nu het volgende aanpassen:

De headings kun je nu in de module allemaal aanpassen. Dat betekend dat je nu heading 3 er nu heel anders uit kan laten zien als heading 2. Dit is echter alleen in de module waar je het in instelt. Je kunt onder andere de volgende dingen bewerken:

  • lettertype
  • hoe dik de tekst is
  • wat voor stijl de tekst heeft
  • uitlijning
  • de grote
  • tekstkleur
  • letterspatiëring
  • lijnhoogte

Ben jij een Bloomer? Ga dan eens kijken naar deze nieuwe functionaliteiten door je website aan te passen!
Open een pagina, ga naar de instellingen van een module door op het tandwiel icoon te klikken en klik op “Ontwerp”. Bij “Tekst” en “Heading tekst” vind je de nieuwe functies!

Tip:

Bedenk 1 standaard stijl die je wilt gebruiken voor je headings en je hoofdtekst. Maak deze in de Thema Aanpasser en pas de tekst in de modules alleen maar aan voor uitzonderingen.

In Bloom V1.2.0 zijn onder andere de volgende functies toegevoegd:

Animaties
Box shadow
Mega tekst update
Tekst schaduw
Uitgebreidere rand design mogelijkheden
Filters
Sectie verdelers

Klik op een link om naar het artikel te gaan.

Ben jij afhankelijk van een webdesigner voor alle aanpassingen op je website en kun je niks zelf?

Zou je eigenlijk het liefste een simpel websitesysteem willen hebben, waarmee jij een website kunt creëren die cliënten voor je gaan aantrekken?

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

Vanaf nu is Bloom AVG proof

Vanaf nu is Bloom AVG proof

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG bevat regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Iedereen die persoonsgegevens verwerkt zal zich hierin moeten verdiepen en als je hieraan wilt voldoen, zal je veel moeten wijzigen. Na weken alles te hebben uitgezocht en keihard hebben gewerkt, zijn we heel blij om de nieuwe Bloom update aan te kondigen:

Lees meer
Contactformulier spam update

Contactformulier spam update

In deze update hebben we de contactformulieren geüpdatet, zodat er minder spam via verstuurd wordt. Dit hebben we gedaan door Google reCaptcha versie 3 te integreren met alle contactformulieren op de websites.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!