020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Succesvolle praktijk » Eigenwijs doorgaan terwijl het lampje brandt

Eigenwijs doorgaan terwijl het lampje brandt

15 apr 2022

Vandaag heb ik weer een mooi inzicht voor je uit een harde les die ik heb geleerd, dat oh zo toepasselijk is in ondernemerschap. Het lijkt bijna alsof het dagelijks leven en ondernemerschap echt met elkaar verweven zijn.

Een paar weken terug was ik op een vrijdagavond rond een uur of 22:00 uur onderweg van Amersfoort naar Leiden, omdat een vriend van me daar moest optreden. Ik was dus in het oude rode Peugeot 105je gestapt dat ik toentertijd reed, dat met heel veel moeite aan was gegaan. Wat was enorm koud en vochtig en dan had hij altijd wat kuren met opstarten.

Na zo’n 20 minuten wachten totdat hij eindelijk warm genoeg was om ervoor te zorgen dat de ramen niet beslagen waren, ging ik op weg. Toen ik na een tijdje een gek geluid hoorde, ging het lampje van de accu branden.

Eigenwijs als ik ben, dacht ik; ‘zolang ik daar aan kom, zie ik straks wel weer wat het probleem is’.

Het was allemaal geen probleem, totdat ik op de A12 reed en ik merkte dat mijn lichten steeds minder goed begonnen te werken en er ook mensen achter me begonnen te seinen.

Toch maar de auto op vluchtstrook geparkeerd en de ANWB gebeld.

Binnen 15 minuten zat ik weer in de auto en reed ik naar een afrit. Ik reed echter niet zelf, want ik zat met auto en al achterop een sleepwagen. De V snaar was geknapt en daardoor kon de accu niet meer opladen.

De les die ik hieruit haalde was dat je niet moet klooien met dingen waar je geen verstand van hebt en toch doen heel veel ondernemers precies dat. We doen maar wat en zien wel wat er uit komt.

Wanneer je echter met een goed plan aan de slag gaat, is de kans veel lager dat je klappertandend langs de A12 moet wachten totdat je auto weggesleept kan worden.

Om ervoor te zorgen dat er bij jou geen lampje gaat branden als het gaat om het aantrekken van cliënten, heb ik een nieuwe blog geschreven over wat wij zien als de 1# strategie om cliënten aan te trekken in jouw praktijk.

Je kunt het artikel hier lezen >>>

Overigens ben ik uiteindelijk nooit op het feestje aangekomen, want het autotje was zo oud dat de ANWB het formaat van die V snaar standaard niet meer op voorraad heeft. Ik ben dus rond 23:50 afgezet bij een garage, waar ik de sleutel van de auto in de brievenbus heb gegooid en vervolgens ben ik naar het station gerend om net aan de laatste trein naar huis te halen.

Dus een belangrijke tip van een ervaringsdeskundige; rijd niet zomaar door wanneer er een dashboardlampje gaat branden, want wie weet sta jij ook te bibberen langs de vangrail.

En hetzelfde geldt natuurlijk in jouw bedrijf; branden er al lampjes voor dingen waar jij iets aan moet doen?

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!