020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Succesvolle praktijk » Een reis die niet mogelijk was toch gedaan

Een reis die niet mogelijk was toch gedaan

4 mrt 2022

Begin 2016 hadden Joas en ik samen met een aantal vrienden besloten om een reis door Colombia te gaan maken. Het is een behoorlijk eind vliegen en een ontzettend groot en divers land. Niet iets dat je voor 1 weekje gaat doen dus.

We zouden dus voor een maand op reis gaan, er was echter 1 groot probleem…

In die tijd bouwden we voornamelijk nog websites op maat en werkten we nog op projectbasis. We hadden al redelijk wat klanten die wel een goedkoop onderhoudscontractje hadden, maar wanneer we geen nieuwe klanten zouden aantrekken, hadden we nooit de financiële middelen om een maand lang samen op reis te gaan en ook nog eens geen nieuwe inkomsten te krijgen.

Toch hebben we een ticket geboekt en zouden we er alles aan doen om in september naar Bogota vliegen.

Wanneer je een bedrijf hebt, is het enorm belangrijk om na te denken over continuïteit en ervoor te zorgen dat jij nog inkomsten hebt, zelfs als je even niet kunt werken.

Een reis naar Zuid-Amerika is natuurlijk een hele leuke reden, maar er zijn ook minder leuke redenen waarom dit belangrijk is. Het kan goed zijn dat je binnen een paar dagen weer boven op een griepje bent, maar wanneer je 3 weken geveld bent door Corona wordt het toch wel een probleem als je dan geen inkomsten hebt.

Er zijn verschillende manieren hoe je hier iets aan kunt doen en 1 daarvan is door online trainingen aan te gaan bieden. Deze kunnen natuurlijk helemaal zelfstandig doorlopen worden, maar het kan ook een perfecte aanvulling zijn op de bestaande diensten die je al hebt.

Daar kwamen wij in 2016 ook achter, want we zijn inderdaad op reis gegaan en hebben een maand lang kunnen genieten van dat prachtige land (echt een aanrader overigens), terwijl onze klanten gewoon aan de slag konden.

Wat we hebben gedaan om dit voor elkaar te krijgen?

We hebben een traject ontwikkeld waarin we mensen door middel van online trainingen hielpen om goede inhoud voor hun website te maken en na het doorlopen van dit traject zouden wij de website voor ze bouwen. Dit zorgde ervoor dat alle nieuwe klanten vlak voor onze reis startte met een zelfstandig traject en een maand lang aan de slag konden en wanneer wij terug kwamen zouden wij dan de website gaan bouwen.

Op die manier konden we toch redelijk ontspannen op reis, terwijl onze klanten bezig waren met het traject. Een dutje tijdens een trip naar een van de koffie plantages was dus geen probleem:

Wat we echter niet voorspeld hadden was dat het traject zo goed aan sloeg, dat we er 30 van verkochten. Dit was financieel heel lekker, maar dit zorgde er ook voor dat we in de maand dat we terugkwamen 30 websites moesten bouwen. We zouden dus 1 website per dag moeten gaan opleveren! 🤯

Ook in jouw bedrijf kunnen online trainingen een enorme impact hebben. Het helpt niet alleen om meer waarde te bieden aan jouw klanten, maar het kan ook zorgen voor extra (passieve) inkomsten.

Dit zorgt ervoor dat je lekker een reis kunt maken zonder je zorgen te hoeven maken of je wel voldoende inkomsten krijgt of dat het niet erg is als je er eens een paar weken uit ligt door andere omstandigheden.

Het is dus nog steeds echt aan te raden om met een online training aan de slag te gaan.

Hoe je zelf je eerste online training kunt maken en publiceren, dat leren we je in onze gratis online training Fantastische Online Training Maken die je hier kunt aanvragen: www.learnspot.online/fotm

Het is een super laagdrempelige training, die je helemaal op jouw eigen tempo kunt volgen. Wanneer wij zo’n uitgebreide online training gratis hadden kunnen volgen toen we hiermee begonnen, waren onze eerste trainingen veel beter geworden en daar hebben we er toen al 30 van verkocht!

Hoe het is afgelopen met die 30 websites die we in 1 maand moesten bouwen?

Gelukkig kon niet iedereen al zijn content direct aanleveren en met de extra hulp die we hebben ingeschakeld konden we alsnog alle websites netjes op tijd opleveren.

Hopelijk ga jij ook aan de slag met online trainingen en kun je op die manier meer zekerheid inbouwen in jouw bedrijf!

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!