020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Succesvolle praktijk » De shit waar je mee moet dealen

De shit waar je mee moet dealen

8 apr 2022

“Shit happens sowieso, het is nu belangrijk om te zorgen dat je er zo goed mogelijk mee kunt dealen.”

Vanmorgen hadden Joas en ik weer onze wekelijkse cijfersessie met Jennifer-Ann en Roos. Beide zijn ondernemers waar wij mee in het groepje zitten na een seminar dat we samen hebben gevolgd. In deze wekelijkse sessie delen we met elkaar hoe het is gegaan met onze wekelijkse processen en wat de cijfers zijn uit de dingen waar we mee bezig zijn. Denk aan cijfers van het bereik op Instagram of de aantal sessies op onze website.

In realiteit komen er vaak ook veel meer menselijke dingen langs. Uitdagingen waar we mee lopen, onzekerheden, maar zeker ook successen die we hebben behaald worden er besproken.

Roos heeft de afgelopen weken echt even wat tegenslagen gehad. Ze had eerst last van wat lichamelijke klachten, die haar onzeker maakte op video, terwijl ze juist voor zichzelf als doel had gesteld om dagelijks zichtbaar te zijn in video’s op Instagram.

Vervolgens is ook nog eens haar tante overleden en heeft zij dus de taak op zich genomen om de afgelopen dagen op haar nichtje te passen.

Wanneer je ondernemer bent en zeker wanneer jouw bedrijf nog niet zo stevig staat, gaan er gegarandeerd allerlei uitdagingen op jouw pad komen waar je niet op bent voorbereid. Shit happens en hoe beter jij jouw bedrijf hebt staan, hoe makkelijker het is om hiermee te dealen.

En ik heb het dan natuurlijk niet alleen over dingen zoals dat techniek niet mee zit of andere zakelijke dingen die op je pad gaan komen.

Nee; als ondernemer is jouw reis juist ook heel erg persoonlijk.

Jouw privéleven heeft een enorme impact in hoe lekker jij in je vel zit en hoe goed jij kunt presteren in jouw bedrijf.

Daarom is het heel belangrijk dat jij zo snel mogelijk jouw bedrijf zo gaat inrichten dat je om kunt gaan met onverwachte situaties.

Dingen gebeuren nou eenmaal in jouw leven en die gaan een impact hebben op jouw bedrijf. Misschien zit je minder lekker in je vel of misschien kun je wel helemaal niet aanwezig zijn. Dat is een gegeven en hoe eerder jij jouw bedrijf zo inricht dat je hier klaar voor bent, hoe makkelijker je hiermee om kunt gaan.

Het kunnen vervelende dingen zijn zoals het overlijden van een naasten of bijvoorbeeld lichamelijke klachten. Het kunnen natuurlijk ook leuke dingen zijn. Joas en ik zitten nu bijvoorbeeld op de leeftijd dat mensen om ons heen gaan trouwen of een huis kopen waar hulp tijdens het klussen altijd welkom is. Daar wil je gewoon lekker de tijd voor kunnen nemen, zonder dat jouw bedrijf stil staat.

Er is echter een uitdaging;

De kans is groot dat jouw praktijk nu nog steeds zo is ingericht dat deze compleet afhankelijk is van jouw aanwezigheid en dat je dus alles zelf moet doen. Wanneer je er twee weken uit ligt, dan komt er geen geld meer binnen en wordt er ook geen nieuwe marketing of sales gedaan.

Is dit in jouw praktijk nu ook nog zo of laat jij bepaalde zaken zoals marketing al door iemand anders doen?

Een manier om overigens jouw diensten te kunnen blijven leveren terwijl je er niet bent, is door online begeleiding toe te voegen aan jouw diensten. Een enorme waardevolle toevoeging aan jouw bedrijf om ervoor te zorgen dat jouw praktijk niet meer volledig afhankelijk is van jouw aanwezigheid.

Wij helpen je gratis met het ontwikkelen van jouw eerste online training in onze training ‘Fantastische Online Training Maken’, die je helemaal op jouw eigen tempo kunt volgen.

Zit jij er dus over te twijfelen om hiermee te beginnen of ken je iemand die hier wel wat hulp bij kan gebruiken? Dit is de link die je moet hebben (LearnSpot is een product van ons, vandaar de andere website): https://learnspot.online/fotm-gratis

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *