Home » Artikelen » Podcasts » Podcast: Geen steun van je partner (of omgeving)

Podcast: Geen steun van je partner (of omgeving)

12 nov 2021

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Marguerite Gevers Deynoot

Jij wilt dolgraag een succesvolle praktijk, maar je partner vindt het maar ingewikkeld en ziet je worstelen. Hij vindt dat je beter een baan kan gaan zoeken.

‘’Moet je dat wel doen? Is dat niet teveel geld? Gaat het wel lukken?’’

In deze aflevering gaan Joas en Arthur het hebben over het ontbreken van steun van je partner of omgeving en geven ze je tips hoe je hiermee om kunt gaan.

Het gevoel dat jouw partner niet in je gelooft of vind dat je teveel geld investeert is niet uniek.

Veel zelfstandig ondernemers met eenmanszaken kunnen het soms moeilijk hebben met de keuzes die zij willen en moeten maken en de manier hoe de omgeving en partner daar op reageert. Als ondernemer moet je vaak risico’s nemen, dingen proberen die niet vanzelfsprekend lukken. Als medewerker heb je zekerheid. Je weet dat er aan het eind van de maand geld op de rekening staat. En daar is niet altijd begrip voor van mensen die zelf niet ondernemer zijn. Dat maakt het lastig wanneer je een bedrijf aan het opzetten bent en je hebt een tal aan ideeën.

Om toch die steun te vinden zijn er een aantal dingen die je kunt doen:
verzamel mensen om je heen die verder zijn dan jijzelf en besteed geen aandacht aan mensen die je energiekosten, stel grenzen en vertel wat jij nodig hebt en neem jezelf serieus. Luister deze podcast aflevering en ontdek wat je op dit gebied nog meer kunt doen:

Heb jij een onderwerp waar wij in een volgende aflevering over in gesprek zouden moeten gaan, heb je dringende vragen of wil jij jouw verhaal delen in een van de volgende afleveringen? Deel dan hier jouw vraag met ons.

Je kunt deze en alle afleveringen van de Reis van de Ondernemer Podcast altijd terugvinden op Spotify, Google podcast of Apple podcast, dus zorg dat je daar op de volgen knop klikt zodat je geen aflevering mist!

Concrete opdracht:
Onderzoek je beperkende overtuigingen.
Wanneer je in gesprek gaat met je partner en je jouw grenzen gaat aangeven is het ook fijn om te onderzoeken wat beperkende overtuigingen van de ander zijn. Bijvoorbeeld op het moment dat je wilt gaan investeren of op een bepaalde plek iets wilt gaan openen, wat zijn dan de beperkende overtuigingen en hoe kun je daarmee omgaan? Door er vooraf al mee bezig te zijn, kun je bepalen of dit gegronde meningen zijn of dat het bijvoorbeeld alleen een angst is dat bij iemand speelt? Je kunt er dan rekening mee houden en het gaan weerleggen.

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

Podcast: Gemakkelijk winsten behalen uit je onderneming

Podcast: Gemakkelijk winsten behalen uit je onderneming

Hoe kun je gemakkelijk winsten behalen uit je onderneming? In dit artikel laat ik je zien welke stappen je kunt zetten om gemakkelijk vooruitgang te boeken en te groeien met jouw praktijk. Zo bespreken we onderdelen die misschien heel voor de hand liggend kunnen zijn, maar waar je toch overheen kijkt.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *