3 SEO Game Changers: Alle vragen beantwoord
Joas Schurer
Vragen uit het SEO Game Changers webinar beantwoord
In dit artikel beantwoord ik alle vragen die gesteld zijn in het webinar: “De SEO Game Changers”.
Heb jij dit webinar niet gezien, maar wil je wel wat leren over wat wel of niet kan voor de vindbaarheid van jouw website? Dan kunnen de onderstaande antwoorden je vast wat mooie inzichten geven, ondanks dat de inhoud van de game changers hier niet wordt gedeeld
De antwoorden zijn gecategoriseerd per Game Changer:
Linkbooster: alle vragen beantwoord
Vraag: “Mag je zomaar een link op je website plaatsen naar een website van iemand anders?”
Antwoord: Jazeker, daar heb je geen toestemming voor nodig. Als iemand niet wilt dat er een link naar zijn website wordt geplaatst, moet hij deze beveiligen achter een login of iets dergelijks. Het is daarnaast alleen maar goed als je links krijgt naar je website toe.
Vraag: “Als ik de Linkbooster gebruik, worden nieuwe blogartikelen dan ook weer gelinkt?”
Antwoord: Ja, je stelt elk nieuw blogartikel 1x in op het zoekwoord waarop jij wilt dat de link ontstaat. Vervolgens plaatst de Link Booster dus automatisch links op alle bestaande en toekomstige pagina’s op je website.
Vraag: “Maakt het verschil of je links van/naar pagina’s hebt of naar berichten?”
Antwoord: Elke link op je website is een waardevolle toevoeging. Of deze van een pagina naar een bericht (blogartikel) gaat of andersom, maakt daarbij niet zoveel uit. Het is wel verstandig om zo min mogelijk uitgaande links te plaatsen op je verkooppagina’s, omdat je mensen dan van deze pagina af laat gaan. Dat terwijl je wilt dat op de verkooppagina de focus ligt op de aankoop van je dienst.
Vraag: “Verhogen links binnen een pagina ook de vindbaarheid (#naam-van-een-hoofdstuk)?”
Antwoord: Dat is een goede vraag! Interne links die binnen pagina’s/artikelen naar een bepaalde secties van dezelfde pagina linken dragen zeker ook bij aan de vindbaarheid van de pagina. Dit is ook de reden dat wij vaak aan het begin van blogartikelen een inhoudsopgave maken met links naar de hoofdonderdelen van het artikel. Het kan er zelfs voor zorgen dat ook die links binnen een pagina los worden geïndexeerd.
Vraag: “Welke WordPress plugins bevelen jullie aan voor Linkbooster?”
Antwoord: Er zijn niet zoveel WordPress plugins die automatisch links creëren binnen je website. Veel van de plugin die bestaan zijn al een aantal jaar niet meer geüpdatet en werken daardoor niet meer. Omdat plugins zoals deze vaak beveiligingsproblemen veroorzaken of ervoor zorgen dat je website het niet meer goed doet, bevelen wij geen specifieke plugin aan. Overleg dit met je websitebouwer of stap over naar Bloom, want daar zit de Linkbooster standaard ingebouwd en werkt deze soepel met je hele website!
Mini Wiki: alle vragen beantwoord
Vraag: “Waar staan de Mini Wiki artikelen op je website, hebben deze aparte pagina’s?”
Antwoord: De Mini Wiki heeft een vergelijkbare structuur als jouw blog. Het heeft een hoofdpagina (overzicht van alle artikelen), categoriepagina’s (overzicht van alle artikelen binnen een bepaalde categorie) en pagina’s waar de losse artikelen op staan. Alle pagina’s staan los van de blog en zijn niet prominent aanwezig op de website. Wij zetten de categorieën van onze Mini Wiki altijd in de Footer van de website, zodat deze op elke pagina bereikbaar zijn. Verder zijn de artikelen in jouw Mini Wiki eigenlijk alleen bedoeld om de vindbaarheid van je website te vergroten en hoeven deze daarom niet prominent op jouw website te staan.
Vraag: “Ik heb mijn Bloomsite bij jullie laten maken. Ik wil zelf geen tijd stoppen in SEO. Kunnen jullie dus de Mini Wiki artikelen en Linkbooster voor me schrijven/instellen?”
Antwoord: Het is mogelijk om het laten schrijven van Mini Wiki artikelen en het laten plaatsen hiervan binnen een Bloomsite aan ons uit te besteden. We kunnen de Mini Wiki artikelen die je zelf hebt geschreven ook voor je plaatsen en de termen toevoegen aan de Linkbooster. Wil jij het aan ons uitbesteden? Stuur dan een mail naar arthur@websitesvoortherapeuten.com.
Vraag: “Maak je dan voor die Mini Wiki artikelen telkens een aparte pagina die gevonden kan worden op Google?”
Antwoord: Elk Mini Wiki artikel krijgt inderdaad, net als een blogartikel, een eigen pagina binnen de structuur van de Mini Wiki functie. Elk artikel kun je daarom ook optimaliseren op een bepaald zoekwoord, waardoor deze beter vindbaar wordt op Google.
Vraag: “Deel je de Mini Wiki artikelen ook op Facebook en in je Nieuwsbrief?”
Antwoord: Mini Wiki artikelen zijn niet echt geschikt om te delen op Social Media of in je Nieuwsbrief, omdat het niet per se waardevolle artikelen zijn. Het zijn voornamelijk artikelen met achtergrondinformatie (definities) om blogartikelen te ondersteunen.
Accelerated Mobile Pages: alle vragen beantwoord
Vraag: “Als men dan klikt op zo’n AMP pagina waarmee je dus bovenaan staat, krijgt men dan zo’n ‘saaie’ AMP blogpagina te zien of de mooie blog versie.”
Antwoord: Wanneer je AMP instelt zal de pagina die weergegeven wordt in de zoekresultaten de gestripte AMP blogpagina zijn, zonder toeters en bellen. Dit komt omdat alleen deze pagina beter vindbaar is op Google. In dit geval gaat het dus om het beter vindbaar maken van je pagina’s en het overdragen van informatie aan de bezoeker, niet om de blogpagina er mooi uit te laten zien.
Lokale SEO Pagina: alle vragen beantwoord
Vraag: “Moet je een aparte pagina maken voor de Lokale SEO”
Antwoord: Jazeker! Omdat je de pagina volledig wilt inrichten en optimaliseren op jouw therapievorm + plaats moet je hier een aparte pagina voor maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om meerdere van dit soort pagina’s te maken als jij meerdere diensten hebt. Dan optimaliseer je dus op ‘dienst 1 + plaats’ en een andere pagina op ‘dienst 2 + plaats’.
Vraag: “Waar plaats je de lokale pagina op je website; zichtbaar of meer op de achtergrond?”
Antwoord: De lokale SEO pagina kun je het beste op de achtergrond op je website plaatsen. Deze is namelijk alleen bedoeld voor mensen die via Google voor het eerst op je website binnenkomen, omdat zij specifiek zoeken op jouw dienst en plaats. Je zet de lokale SEO pagina dus niet in het menu van je website.
0 reacties