020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Kaartendeck » Organiseer je dag met ‘Één, Drie en de Rest’

Organiseer je dag met ‘Één, Drie en de Rest’

16 nov 2023

Het creëren van een dagelijkse prioriteitenlijst met ‘Één, Drie en de Rest’ is een effectieve methode om je dag te structureren en doelgericht te werken. Dit artikel onderzoekt de kracht van deze aanpak, belicht het belang ervan, bespreekt mogelijke bezwaren en uitdagingen, en biedt praktische stappen om deze methode toe te passen voor een georganiseerde dag.

Waarom is het belangrijk?

Het prioriteren van taken met ‘Één, Drie en de Rest’ zorgt voor focus en helpt bij het minimaliseren van afleiding. Door de belangrijkste taak als eerste aan te pakken, werk je doelgericht en effectief.

Potentiële Bezwaren en Weerlegging

Sommigen kunnen terughoudend zijn vanwege de uitdaging om prioriteiten te stellen of uit gewoonte om ad hoc met taken om te gaan. Echter, het structureren van je dag vergroot de effectiviteit en resultaten op lange termijn.

Uitdagingen

Het consistent toepassen van deze methode kan een uitdaging zijn, vooral in drukke periodes waarin onverwachte taken opduiken. Het vergt discipline en planning om vast te houden aan de prioriteitenlijst.

Hoe Aan te Pakken

Begin de dag met het identificeren van jouw absolute topprioriteit (‘Één’), gevolgd door drie andere belangrijke taken (‘Drie’) die na ‘Één’ aan bod komen. De overige taken vallen in de categorie ‘de rest’ en kunnen worden aangepakt wanneer er tijd over is.

Praktische Stappen

  • Plan je dag vooruit door de prioriteitenlijst voor de volgende dag te maken.
  • Focus op de ‘Één’-taak zonder afleiding tot deze is voltooid.
  • Wees flexibel maar behoud de structuur door ‘Drie’ en vervolgens ‘de rest’ taken aan te pakken.

Het organiseren van je dag met ‘Één, Drie en de Rest’ is een krachtige methode om doelgericht te werken en je dag effectief te structureren.

Doorpakken voor jouw praktijk?

Wil jij meer uit jouw praktijk halen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ontdek de beste plek om stap voor stap te groeien met jouw praktijk!

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 3 / 5. Aantal stemmen: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *