Hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk gaat bloggen?

Tim Menting
Weet je niet hoe je moet starten met bloggen?
Starten met bloggen, waar begin je en hoe houd je het vol? Het schrijven van blogartikelen kan echt lastig zijn, zeker als het nog nieuw voor je is. Op het moment dat je net begint loop je misschien tegen de volgende dingen aan:
- je weet niet zeker wat voor toegevoegde waarde het gaat hebben
- je wilt een artikel schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen.
- het is moeilijk om je er elke keer weer toe te zetten
Het is heel logisch dat je hier tegenaan loopt en hiermee zit, maar hier kunnen we jou bij helpen.
1. Toegevoegde waarde
Heeft het toegevoegde waarde?
Op het moment dat je net begint met bloggen zullen je artikelen niet direct door honderden mensen gelezen en gedeelt worden. Maar moet dit je weerhouden om door te gaan? Nee! Absoluut niet! Toen wij bij Websites voor Therapeuten net met bloggen begonnen, werden onze artikelen ook niet veel gelezen. Maar nu we een aantal jaar verder zijn hebben we per blog honderden lezers. Doordat sommige artikelen goed scoren op Google, worden sommige artikelen die al maanden oud zijn, nog steeds goed gelezen. Door te bloggen worden we dus goed gevonden op internet door potentiële klanten. Daarnaast kun je door middel van bloggen ook echt een band gaan opbouwen met mensen, ze al helpen met problemen en echt vertrouwen gaan opbouwen.
2. Hoe ga je van start?
Waar moet je beginnen?
Het is super belangrijk om te weten waar je over moet gaan bloggen. Wat zijn de onderwerpen van jouw artikelen? Op het moment dat je weet waar je over kunt gaan schrijven, zal het schrijven zelf veel makkelijker gaan. Daarom heb ik een blog geschreven over hoe je de juiste onderwerpen ontdekt voor jouw artikelen. Zo kun je veel makkelijker en sneller beginnen met het schrijven van een blog. Je weet namelijk al in welke richting je moet gaan schrijven. Je kunt het artikel hier lezen. Naast het bedenken van juiste onderwerpen, is het ook super belangrijk dat je artikelen een goede titel hebben. Die mensen aanspreekt, waardoor ze het daadwerkelijk gaan lezen. Om Bloomers hiermee te helpen heeft Joas de “Ultieme titel formule” bedacht. Op het moment dat je een Bloom pakket hebt, heb je of krijg je nog een mail waar je de formule kunt downloaden.
3. Beginnen
Hoe zorg je ervoor dat je het ook daadwerkelijk gaat doen?
1 keer een blogartikel schrijven, dat kan iedereen, maar je ertoe zetten om op regelmatige basis een artikel te schrijven, dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. Dat is ook logisch, want je bent druk met andere dingen, hebt afspraken met cliënten, etc. Maar toch is het super belangrijk dat je op regelmatige basis nieuwe artikelen gaat schrijven. Op het moment dat je dit gaat doen, zul je ook merken dat na verloop van tijd je artikelen beter gelezen worden. Mensen zullen terugkeren naar je website om je volgende artikel te lezen en hoe meer artikelen er op je website staan, hoe beter je via Google gevonden gaat worden. Als wij weer een periode lang nieuwe artikelen willen plaatsen, dan bedenken wij alle artikelen en onderwerpen al vooraf. Ook bedenken we grof wat de inhoud gaat worden. Zodra we dat helder hebben, plannen we in wanneer we deze artikelen online willen hebben staan en wanneer deze geschreven gaan worden. Je zult merken dat wanneer je het schrijven gaat voorbereiden en inplannen, dat het daadwerkelijk schrijven van de artikelen een stuk makkelijker zal zijn en je deze ook sneller schrijft.
Ga aan de slag:
Pak dus je agenda en plan 2 uur in om voor de komende weken/maanden artikelen te gaan bedenken! Als je vervolgens de onderwerpen en grove inhoud voor ogen hebt, kun je gaan inplannen wanneer je deze artikelen wilt gaat schrijven en wanneer deze online moeten staan. Stel dus deadlines in voor jezelf!
4. Laatste tip
Dan is de laatste tip, of eigenlijk geruststelling van dit artikel als volgd:
Hoe meer je gaat schrijven, hoe makkelijker en beter het zal gaan! Geef bloggen dus niet op! Het kan je zoveel moois brengen. Over een aantal maanden kijk je terug op dit moment en zul je zien, dat het je dan veel makkelijker afgaat dan nu. Zo deelde Ingrid het volgende met ons: “Wat mij opvalt is dat mijn blogs (vooral de eersten) heel erg voorzichtig geschreven zijn. Ik weet nog hoe lang ik daar ook mee bezig was….!! Nu durf ik veel beter te vertellen wat ik doe, hoe ik denk, enz. Heel erg leuk om die groei te merken!” Ga dus net als Ingrid aan de slag en help meer mensen met jouw kennis.
Ik ben heel benieuwd waar jij tegenaan loopt met bloggen of dat je misschien nog andere tips hebt.
Laat het me weten in een reactie!
0 reacties