020 24 44 829 info@bloomsite.nl
Home » Artikelen » Bezoeker naar klant » Delen maakt gelukkig

Delen maakt gelukkig

14 jun 2021

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Arthur Jansen

Delen maakt gelukkig, echt waar! Het gevoel dat je krijg als je iemand spontaan een cadeautje geeft is namelijk heel erg fijn! Hoe vaak geef jij zomaar iets weg?

Delen maakt gelukkig

Mijn ouders doen al jaren heel veel voor mij en mijn vrienden, ze vinden het namelijk prachtig om te delen, het liefste met iedereen! Ze steunen ons (Joas en ik) ook al jaren met ons bedrijf en ze hebben ons al vele malen meegenomen op vakantie naar Zuid Frankrijk. Ze zijn namelijk al een aantal jaar geëmigreerd naar Frans-Baskenland, wat een genot.

Gelukkig worden door te delen

Omdat ze ook zo ontzettend veel voor hun studenten hebben gedaan (Medische Basiskennis van Con Amore) wilde wij iets terug doen toen ze eenmaal gingen emigreren.

Geven is namelijk echt heel erg leuk!

Daarom hebben we toentertijd in het geheim alle oud-studenten van mijn ouders benaderd om te vragen of ze een stukje wilde schrijven, zodat we dat konden bundelen in een uitgebreid boek met verhalen, foto’s, herinneringen en afschijdsbrieven; zie hieronder het resultaat:

Het geluk van een kado

Heel erg fijn natuurlijk om te kunnen doen en vooral ook om te mogen ontvangen en toch is het soms ook best wel moeilijk om onvoorwaardelijk te geven! Met dat in gedachte ben ik deze blog gaan schrijven, want ik weet dat het soms best lastig is om af en toe even stil te staan bij wat je kunt doen voor een ander.

Deel je geluk

Het is dus erg leuk om zomaar een onverwacht bloemetje te laten bezorgen of iemand te trakteren op lunch. Door te delen maak je niet alleen jezelf blij maar natuurlijk ook de ontvanger! Maar… om te kunnen geven heb je wel eerst overvloed nodig. Niet persé overvloed in geld of spullen, maar vooral overvloed in liefde!

Maar wat is overvloed dan precies? Wanneer jij liefde hebt voor jezelf, dan kan je dit al snel delen met anderen. Een goed compliment voor een ander is namelijk iets wat oprecht vanuit jezelf moet komen. Toch kan een simpel compliment aan de kassamedewerkster in de supermarkt net haar dag maken. Ze zit daar namelijk al een paar uur producten boven die scanner te houden. Een simpel compliment en het wensen van een fijne dag kan haar hele dag veranderen.

Delen kan dus al vrij gemakkelijk gaan, je hebt namelijk al snel meer dan je zelf nodig hebt. Wanneer je ervoor kiest om af en toe een deel van jouw rijkdom te delen met de mensen om je heen, zal je zien dat jouw geluk zich ook verspreidt. Zoals ik hierboven al zei voelt het namelijk heerlijk om uit het niets iets krijgen!

Daarnaast zorgt het er ook voor dat jij zelf veel meer terug krijgt.

Hoe jij gelukkig kan worden door te delen

Natuurlijk is het als moeder leuk om op moederdag verrast te worden met een ontbijtje op bed, maar hoe leuk is het als je op een willekeurige andere dag wakker wordt gemaakt met een ontbijtje op bed?

Dat is natuurlijk heel fijn, maar ook het geven is leuk en voelt goed. Het voorbereiden van een verrassing is toch vaak wel een beetje spannend en als de verrassing dan gelukt is dan geeft dat jou en de ontvanger een gevoel van geluk. Deze spanning wordt ook wel Eu-stres genoemd is dit is een gezonde vorm van stres. Het geeft je een gevoel van vervulling en zorgt ervoor dat jij kan gaan stralen.

Doordat de ander zomaar iets krijgt voelt hij zich gewaardeerd en speciaal. Hoe fijn is het dat jij dit bij iemand anders kan veroorzaken? Met een simpel gebaar! Het is dus wel duidelijk: Delen maakt gelukkig!

Doe dus af en toe eens iets spontaans voor een medemens. Verras jouw geliefde met een massage of extra lekkere maaltijd of geef eens iets aan een vreemde.

Gratis geluk, om weg te geven!

Wanneer je goed in de gaten houdt wat de mensen om je heen (die je vaak dierbaar zijn) nodig hebben, kan het geven van geluk al heel gemakkelijk gaan. Iemand heeft soms simpelweg erkenning nodig voor wat hij of zij al bereikt heeft. Dit kan jij helemaal gratis geven! Net als bijvoorbeeld af en toe een spontane rugmassage of bijvoorbeeld een keer samen lunchen, zodat je even goed naar diegene kan luisteren.

Onthoudt dan ook goed dat; “wie veel deelt, kan rijkdom terug verwachten!”

Hoe waardevol was dit artikel voor je?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

We willen dit artikel zo goed mogelijk maken.

Wat zouden we hieraan kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen

8 tips om je te ontwikkelen en jouw onderneming te laten groeien

8 tips om je te ontwikkelen en jouw onderneming te laten groeien

Of je nu al een tijdje aan het ondernemen bent, of nog moet beginnen: om te kunnen groeien, zul je moeten investeren. Maar waar haal je deze informatie vandaan en hoe doe je dat zonder kostbare tijd te verliezen? Om dit makkelijker voor je te maken geef ik je een aantal tips die jou kunnen helpen en stimuleren om je te ontwikkelen op onderwerpen die een positief resultaat gaan bieden voor jouw praktijk.

Lees meer
Hoe gebruik je Google Search Console

Hoe gebruik je Google Search Console

In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is tussen de tools Google Analytics en Google Search Console. Daarnaast laat ik je aan de hand van voorbeelden zien hoe je Google Search Console kunt gebruiken en geef ik je verschillende manieren om toe te passen en meer resultaat uit je website te halen.

Lees meer
Waarom een upsell liefdevol is

Waarom een upsell liefdevol is

Upselling gaat uit van het verkopen van een duurder product of doen van een grotere bestelling en wordt vaak gezien als iets aansmeren. Lees in dit artikel waarom een upsell ook liefdevol kan zijn, wat je hiermee kunt bereiken en hoe jij dit zou kunnen toepassen binnen jouw bedrijf.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!