020 24 44 829 info@bloomsite.nl

Een website structuur is de opbouw van alle pagina’s binnen je website. Er zijn een aantal verschillende structuren die je kunt hanteren in je website.

Welke structuur is nou het beste voor het maken van een goede website?

Het is belangrijk na te denken over het doel van je website, voor je gaat nadenken over een website structuur. Overigens komt het heel vaak voor dat er een website gebouwd is, terwijl er niet is nagedacht over een website structuur.

Voor je website kun je 2 structuren tegelijk gebruiken. 1 structuur voor je website zelf en 1 losse structuur voor je blog.

Voor de structuur van je website zijn er 2 opties:

    1. Piramidestructuur
      De Piramidestructuur is een structuur waarbij je de bezoeker van een website ruimte geeft om zelf op zoek te gaan en is er de mogelijkheid om gemakkelijk naar andere pagina’s te navigeren.
    2. Lineairestructuur
      Bij een Lineairestructuur staan zijn alle pagina’s horizontaal met elkaar verbonden. Er is geen ruimte voor de bezoeker om vrijuit zich tussen pagina’s te navigeren. De bezoeker wordt door de website aan de hand genomen en door alle pagina’s heen begeleid. Op het moment dat een website een lineairestructuur moet er wel rekening gehouden met de teksten die je erop plaatst. Bij een lineairestructuur is het des te belangrijker dat je de bezoeker geïnteresseerd houdt.

Gerelateerde artikelen

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!