Updates

80 – 100% snellere laadtijden Bloomsite 🎉

80 – 100% snellere laadtijden Bloomsite 🎉

door | sep 28, 2023 | Updates | 0 Reacties

Ik ben super enthousiast om de nieuwste Bloomsite-update met je te delen:

Omdat wij continu verbeteringen en nieuwe functies toevoegen aan Bloomsite, wordt deze steeds beter en waardevoller. Dit heeft er in de afgelopen jaren echter ook voor gezorgd dat de laadsnelheid van jouw Bloomsite is teruggelopen, wat zowel onze klanten als wijzelf hebben opgemerkt.

Daarom hebben we de afgelopen 4 maanden hard gewerkt om zowel de ‘voorkant’ als de ‘achterkant’ van jouw Bloomsite sneller te maken.

Om de prestatie van je website te testen maken we gebruik van Google Page Speed, die een schaal van 0 tot 100 aangeeft hoe goed de webaiteprestatie is.

Snelheid ‘voorkant’ verbeterd:

Door onze inspanningen van de afgelopen maanden laadt de ‘voorkant’ van jouw site nu razendsnel! Dit is het deel van de website dat jouw bezoekers te zien krijgen, wanneer ze jouw website bezoeken.

Snelheidsverbetering op desktop:

Zo is Chayenne’s website bijvoorbeeld gestegen van 81 naar maar liefst 95 punten op desktop (volgens Google Page Speed)!

Snelheidsverbetering op mobiel:

En is de mobiele prestatie van haar site gestegen van 36 naar 72 op mobiel. Dat is een stijging van 100%!

Automatische afbeelding optimalisatie:

Belangrijk om te weten is dat de afbeeldingen op jouw Bloomsite vanaf nu automatisch worden geoptimaliseerd en omgezet naar het nieuwe .webp-formaat, dat is ontwikkeld door Google voor snellere laadtijden. Hier hoef jij zelf niets voor te doen!

Afbeeldingen zorgen vaak voor langere laadtijden en door deze nieuwe functie zorgen we ervoor dat de afbeeldingen op je Bloomsite razendsnel laden.

We hebben er alles aan gedaan om jouw Bloomsite aan de voorkant zo snel mogelijk te maken, wat zowel de gebruikerservaring als de beoordeling door Google zal verbeteren.

Houd er echter rekening mee dat externe factoren zoals Google Analytics-trackingcodes en het uploaden van grote afbeeldingen de laadtijd nog steeds negatief kunnen beïnvloeden.

We blijven ons natuurlijk van onze kant inzetten om de laadtijd van jouw Bloomsite te minimaliseren voor optimale prestaties.

Snelheid ‘achterkant’ verbeterd:

De grootste uitdaging bij het sneller maken van jouw Bloomsite lag voor ons bij de ‘achterkant’ van het systeem. Dit is het deel van de website waarin jij de website beheert, nadat je bent ingelogd.

Vanwege WordPress-structuur, waarop Bloomsite gebouwd is, wordt de site complexer naarmate je meer systemen toevoegt, wat resulteert in langere laadtijden.

Voor sommige klanten duurde het laden van het pagina-overzicht meer dan een halve minuut.

Na het doorvoeren van alle snelheidsoptimalisaties hebben we dit bij de grootste en meest complexe Bloomsites weten terug te brengen tot zo’n 5 à 8 seconde, wat een procentuele verbetering is van meer dan 80%!

Afhankelijk van de complexiteit van jouw Bloomsite, hebben we de laadtijd van de achterkant tot tussen de 3 en 8 seconde weten terug te dringen!

Geavanceerd caching systeem

Omdat een groot gedeelte van deze optimalisaties komt door een geavanceerd cachingsysteem, zal de achterkant bij de eerste keer inloggen en gebruik juist wat langzamer zijn. Dat is namelijk het moment dat de cache wordt opgebouwd. Nadat deze cache is opgebouwd zullen de pagina’s sneller laden.

Heb dus even geduld… 😉

Voor deze update hoef jij verder zelf niets te doen, de snelheid van je Bloomsite hebben wij volledig verbeterd.

Ik hoop dat jij net zo blij bent met deze update als wij en dat je weer lekker snel kunt werken binnen je Bloomsite.

Zowel je bezoekers als Google als jijzelf hebben profijt van deze update, waardoor wij weer met een gerust hart verder kunnen ontwikkelen aan mooie nieuwe functionaliteiten.

Feedback of vragen?

Heb je feedback of vragen voor ons, naar aanleiding van deze update?

Laat het ons weten door je feedback te sturen naar info@bloomsite.nl

P.s. wil je meer weten over het .webp afbeelding formaat, dan hebben we daar een uitgebreid artikel over geschreven: Gebruik het .webp afbeelding bestandstype om je website supersnel te laden

Delen
Gepubliceerd door:
Joas Schurer