Vacature: Marketing & Sales Medewerker

24 jul 2020

Tim Menting: Projectmanger & Klantsucces

Arthur Jansen
Mede-eigenaar

Ben jij een online marketeer die kan luisteren als geen ander? Weet jij voor ieder probleem een oplossing te vinden? Hou je van variatie in je taken? En wil je graag onderdeel zijn van een bewust en ambitieus team? Dan is onze combi functie van Marketing & Sales Representative echt iets voor jou!

Vanuit ons kantoor op de derde verdieping, met uitzicht op hele mooie planten ben jij het aanspreekpunt voor onze potentiële klanten: coaches, therapeuten en trainers. Een vriendelijke doelgroep die net als ons de wereld een stukje beter wil maken. Wij doen dat door middel van diensten die helpen om meer cliënten aan te trekken via het internet. Die diensten bestaan uit ons websitesysteem Bloom, onze online kennistrainingen en Learnspot: een platform waar onze klanten zelf online trainingen kunnen aanbieden.

Hoe ziet een dag eruit?

Je dag begint met een kopje koffie of thee, even rustig opstarten, om daarna enthousiast en vol energie te starten. Je checkt als eerste de ingeplande afspraken, of er mailtjes zijn van potentiële klanten en beantwoordt vragen die ze stellen. Vervolgens verwerk je de leads die zijn voortgekomen uit een van onze marketingtools (zoals ons webinar) in het CRM-systeem, volgt ze op en plant telefonische afspraken in, die je voor een groot gedeelte ook zelf zult oppakken.

Tijdens de verkoopgesprekken vertaal je de vraag van de potentiële klant naar de producten die zij nodig hebben en geef je ze met jouw marketing kennis het vertrouwen dat ze bij ons aan het juiste adres zijn. Ons grootste belang is dat klanten met een passende oplossing worden geholpen. Sluiten onze diensten hier niet op aan? Dan verwijzen we ze door. We werken niet met targets, maar zijn wel resultaatgericht en werken er samen aan om onze skills continu te verbeteren. Een goede sfeer met zowel collega’s als (potentiële) klanten vinden we daarbij ook heel belangrijk.

Naast het opvolgen van leads zoek je naar manieren om de onboarding van ons websitesysteem Bloom te verbeteren, schrijf je salesgerichte blogs en ben je actief bezig om de salesprocessen te verbeteren.

Dan is het alweer tijd voor de gezamenlijke lunch: een tafel vol lekkers waaruit je kunt kiezen. Een gezonde salade, een uitgebreid belegd broodje of een tosti, keuze genoeg! Na de lunch maken we een korte wandeling om onze creativiteit een extra boost te geven.

Dan kan je aan de slag met projecten die je doet in samenwerking met andere afdelingen, zoals productontwikkeling en marketing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een welkomstpakket, het opzetten van loyaliteitsprogramma’s en het maken van marketing en sales gerelateerde trainingen voor in onze Bloom Academy.

Tegen het einde van de middag bekijk je nog even de mailbox en beantwoord je wat laatste vragen, zodat je met een lege inbox en een voldaan gevoel lekker op de fiets of met de metro naar huis kunt. One day well spend!

En oh ja… twee keer per maand komt onze huis-masseuse langs voor een heerlijke stoelmassage. Zo kun je er weer tegenaan en kun je de gesprekken met klanten nog soepeler voeren.

Note: bij jouw sollicitatie ontvangen we naast je motivatie en CV ook graag je favoriete Spotify afspeellijst 😉

Jouw werkzaamheden op een rij:

 • Leads opsporen en opvolgen;
 • Sales gesprekken voeren en advies op maat geven;
 • Relatie met huidige klanten onderhouden en eventueel upsellen;
 • Onboarding processen van Bloom verbeteren;
 • Salesgerichte blogs schrijven;
 • Marktonderzoek doen.

Wat wij bieden:

 • Een jaarcontract, waarbij wij natuurlijk uitgaan van verlenging;
 • Een salaris tussen de €1900 en €2400 bruto (afhankelijk van jouw skills);
 • Een heerlijke, gezonde en gezellige lunch;
 • Elke 2 weken een heerlijke stoelmassage!
 • Leuke en ondernemende potentiële klanten (waar jij dagelijks de oplossing van hun leven aan mag aanbieden);
 • Een gezellige werkplek in een klein en informeel team van jonge en enthousiaste mensen;
 • Veelzijdige baan met veel variatie en doorgroeimogelijkheden in je werk;
 • Vrijheid om eigen ideeën in te brengen en uit te voeren.

  “Werken bij Bloom is enorm relaxed en uitdagend tegelijk. De jongens staan overal voor open en je leidinggevende helpt je fantastisch op weg in de wereld van klantbegeleiding, websites, (online)trainingen, marketing en sales. De sfeer is gezellig en informeel. Het team is klein (met jou erbij 6) dus de lijntjes zijn kort.

  Het werk is uitdagend en veelzijdig, waarbij je veel leert over het maken, onderhouden en bewerken van websites. Daarnaast heb je veel contact met een grote groep ontzettend leuke en lieve klanten. Geen onaardige berichten, maar dankbare geluiden via de mail!

  Ben je goed in woordgrapjes? Bonus! Houd je van muziek? Dubbel bonus! Het is nooit stil op kantoor. Wil jij onderdeel zijn van een bedrijf met een rooskleurige toekomst en de kans krijgen om mee te groeien? Dan is dit iets voor jou.”

  Lieke

  Sales Representative

  Wie ben jij?

  Jij bent een echte alleskunner, je vindt het saai om de hele tijd hetzelfde te doen en wordt enthousiast als je nieuwe dingen kunt leren. Van het opvolgen van warme leads of het opbellen van koudere leads tot het schrijven van sales gerelateerde blogs, jij krijgt er energie van en pakt alles enthousiast op.

  Je kan goed zelfstandig werken en je bent georganiseerd en efficiënt in alles wat je doet. Het is jouw doel om een grote bijdrage te leveren aan het bedrijf door je eigen mening en ideeën aan te dragen en maakt graag een impact met het werk dat je doet.

  Je bent creatief en zeker over jouw kennis en ervaring. Je wilt er alles aan doen om onze potentiële klanten op een integere manier aan ons te binden en een glimlach op hun gezicht te creëren! Je bent behulpzaam, empatisch en goed in staat om mensen op weg te helpen met al hun vragen en uitdagingen.

  Wat wij vragen:

    • je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
    • je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in een marketingfunctie;
    • je hebt ervaring en/of affiniteit met sales (pré);
    • je kunt goed overweg met systemen zoals WordPress, ActiveCampaign en CRM (pré);
    • je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
    • je beheerst de Nederlandse taal volledig, zowel mondeling als schriftelijk;
    • je bent woonachtig in de omgeving Amsterdam;
    • je bent 32 of 40 uur per week beschikbaar.

  Wat doen wij:

  Onze hoofdproducten bestaan uit twee software systemen (SaaS):

  Bloom (website) en LearnSpot (e-learning).

  Bloom is een websitesysteem dat gemaakt is om actief klanten aan te trekken. Er staat een compleet gevulde website klaar voor onze klanten en zij kunnen zelf zeer gemakkelijk de website visueel aanpassen naar hun eigen invulling.

  LearnSpot is een online leersysteem voor ZZPers en MKB. Binnen deze e-learning software kunnen onze klanten hun online trainingen en programma’s aanbieden en verkopen aan hun klanten.

  Jij zult nauw betrokken zijn bij onze klanten en alle processen binnen het bedrijf. We houden van lol in ons werk en dat merk je terug op de werkvloer en in de reacties van onze klanten

  Klinkt goed, toch?

  Pas jij binnen het profiel en wordt je enthousiast van het bovenstaande?
  Solliciteer dan op deze functie via Indeed en overtuig mij door een killer motivatiebrief te sturen!

  Ik kijk ernaar uit om je te spreken.

  Groetjes Arthur

  (Eigenaar Bloom & LearnSpot)

  Secundaire arbeidsvoorwaarden:

    • Werk vanuit huis mogelijkheden
    • Vakantiegeld

  Deadline sollicitaties: 31-7-2020

  Verwachte startdatum: 1-9-2020