Medische- en Psychosociale Basiskennis

MBK en PSBK bij Con Amore

De basis voor elke zorgprofessional

De opleidingen van Con Amore (klassikaal of online te volgen) staan bekend als dé kennis opleidingen voor coaches en therapeuten en zijn onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars.

Wanneer je dit portfolio compleet hebt, kun je jouw cliënten aanbieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar. De opleidingen zijn overigens ook geschikt voor iedereen die in de toekomst zorgprofessional wil worden: het is een goede basis om je te oriënteren.

Medische Basiskennis

In 12 lesdagen verdeeld over 1 jaar leer je alles over lichamelijke processen. Onze docenten, ervaren holistische artsen met passie voor het complementaire veld, leren je hoe de verschillende organen werken en hoe bepaalde ziektes behandeld worden. Deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Ook leer je lichamelijke klachten herkennen en verklaren. Je doet gedegen kennis op over het menselijk lichaam, het hart en vaatstelsel, de spijsvertering, bloed en de ademhaling, het zenuwstelsel en de zintuigen, het hormonaal systeem, het bewegingsapparaat en de huid en alarmsymptomen. Ook komt er een deel psychosociaal voorbij. Daarnaast komen gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg voorbij. Tot slot staan we stil bij ethiek en jouw houding als therapeut of coach tegenover je cliënten.

Psychosociale Basiskennis

In 12 lesdagen verdeeld over 1 jaar leer je alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren. Je doet gedegen kennis op in het vakgebied psychologie en krijgt les in psychopathologie, ontwikkelingspsychologie, biopsychologie en alarmsymptomen. Ook behandelen de docenten onderwerpen zoals het menselijk geheugen en hoe we in staat zijn om te leren. Er wordt door ervaren psychologen lesgegeven in persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom. Ook gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg komen voorbij. Daarnaast staan we stil bij ethiek en jouw houding als coach of therapeut tegenover je cliënten.

 

Kiezen tussen de Psychosociale Basiskennis en Medische Basiskennis?

De Psychosociale Basiskennis is ontwikkeld voor therapeuten en coaches die in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg werken, de Medische Basiskennis is ontwikkeld voor lichaamsgerichte therapeuten en coaches. Soms maken beroepsverenigingen de keuze voor je. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om beiden opleidingen te volgen: dit combinatietraject heet bij Con Amore:
Holistische Basis. 

 

Een studiecoach spreken?

De studiecoaches van Con Amore staan voor je klaar en begeleiden je graag. Hoe kun jij optimaal online lessen volgen? Hoe zit het precies met de toetsing? Heb je last van faalangst? Of weet je niet goed hoe je je studie in moet plannen? Het team helpt je graag bij alle vragen die je hierover hebt. Neem gerust contact op met onze studiecoaches door een afspraak voor een telefonisch consult in te plannen.

In 5 stappen meer bezoekers, klanten en omzet?!

Ontdek in deze gratis gids hoe jij jouw website winstgevend kunt maken, zodat hij aan de lopende band zorgt voor meer klanten.

You have Successfully Subscribed!